23948sdkhjf

KEN hjælper fiskeproducenter med at sikre høj hygiejne

| Medlemsnyhed | Indrykket af KEN HYGIENE SYSTEMS A/S

Fødevareproducenter konkurrerer i dag i et konkurrencepræget marked, hvor der kræves både høj kvalitet og fødevaresikkerhed fra forbrugerne. Det er således essentielt at eliminere krydskontaminering, som er kilde til fødevarebårne sygdomme.

I dag stiller forbrugerne høje krav til fiskeproducenter, idet de forventer en høj kvalitet, og ligeledes er fokus på fødevaresikkerhed steget. Dette stiller høje hygiejnekrav til forarbejdningen af fisk og skaldyr, og det er derfor essentielt, at vaskeprocessen har top prioritet.

Det er lavet adskillige undersøgelser inden for lakseindustrien som viser, at patogene bakterier, såsom Listeria monocytogene, overføres til de forarbejdede produkter grundet det kontaminerede udstyr.  Dette bekræfter således, at det er nødvendigt at adressere fødevaresikkerhed for at kunne garantere sunde og sikre produkter. 

Den stigende konkurrence i fisk- og skaldyrsindustrien fører til en øget udnyttelse af produktionskapaciteten og dermed mindre tid til rengøring. En utilstrækkelig rengøring og desinfektion kan dermed øge risikoen for krydskontaminering, og ligeledes kan etableringen af mikroorganismer danne biofilm. 

Automatisk og ensartet proces 

En automatisk hygiene proces giver virksomheder den ensartethed, som der er nødvendig for at kontrollere spredningen af bakterier og sikrer en høj produkt kvalitet. 

For at reducere spredningen af aerosoler til produktionslokalerne, er det afgørende, at procesudstyr vaskes og desinficeres i et lukket vaskekammer. Ved at anvende et lukket vaskekammer sikres dermed en god hygiejnisk proces samt en forbedret fødevaresikkerhed.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
KEN HYGIENE SYSTEMS A/S

Bøgebjergvej 60
5672 Broby
Danmark
KEN HYGIENE SYSTEMS A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078