23948sdkhjf

Hold styr på affaldet i storkøkkenet

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

De seneste mange års tiltagende fokus på affaldssortering er endelig slået igennem.

De fleste danske husstande sorterer i dag deres affald, eller har i hvert fald mulighed for det og bliver opfordret til det med vejledning og gratis sorteringsbeholdere. Men også i industrien bliver der gjort et stort arbejde for at sikre, at så meget affald som muligt genanvendes.

Ligesom så mange andre steder, er der også i storkøkkener som f.eks. i restauranter, kantiner og institutioner behov for at sortere og smide ud. Her ser vi på, hvordan man kan indrette storkøkkenet, så sorteringen bliver så effektiv som muligt.

Disse emner bør sorteres
Plastikaffald
Rigtigt meget af vores mad bliver i dag leveret pakket ind i plastik. De store mængder plastik bør af hensyn til miljøet sorteres, således at det kan blive genanvendt. I køkkenet er det praktisk med en pedalspand, da man her ikke skal bruge hænderne til at åbne med. Det er muligt at købe beholdere med flere rum til hver sin type affald, og kun at åbne det rum, man har behov for. Skal man ud at købe en sådan beholder, kan man foretage en søgning med ordene affaldssortering pedalspand. 

Bioaffald
I et køkken vil der i sagens natur være en del bioaffald, der følgelig skal sorteres som sådan. Bioaffald dækker over for eksempel kartoffelskræller, fiskeben, aspargesender og andet fra råvarerne, som ikke kan spises. I køkkenet vil der ofte være flere forskellige arbejdsstationer, og det kan derfor være en fordel med flere små skraldespande som kun bruges til bioaffald og som efterfølgende kan tømmes ud i en større beholder. Således skal medarbejderne ikke gå så langt og dermed forstyrres i deres arbejde, da de med en lille beholder kan have den lige i nærheden.

Pap
Ofte ankommer varerne fra leverandøren i papkasser, og pap er også en affaldskategori, der skal sorteres til genanvendelse. Her har man som oftest en stor container udenfor til netop dette formål. For at få plads til så meget pap som muligt og udnytte pladsen i containeren, kan man skære tape over og klappe kasserne sammen, så de ikke fylder så meget. Spændbånd bør ikke komme i papcontaineren, ligesom papir heller ikke skal den vej. Selvom man kan synes, at papir og pap er i familie, bliver de genanvendt ved hjælp af forskellige processer og skal altså derfor sorteres hver for sig.

Det er altså nye tider også i storkøkkener, og alle må være med til at sikre, at så meget som muligt bliver genanvendt og vi dermed sparer på jordens ressourcer. Herudover er det også af stor vigtighed at beskytte verdens have, søer og andre vandmiljøer mod de store mængder plastik som hver dag dræber millioner af fisk og andre havdyr.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.067