23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bliv klar til genåbningen efter sommerferien med ECA-vand

Mange virksomheder og skoler er netop ved at vende tilbage efter sommerferien. Få her 3 trin til at komme sikkert i mål med "genåbningen" efter sommerferien.

3 trin til at komme sikkert i mål med "genåbningen" efter sommerferien 

1. Ha' fokus på risikoområderne
Så vil du sikkert spørge, hvad er et risikoområde?

Jo, et risikoområde vurderes som et område, hvor smitten kan spredes. Sundhedsstyrelsen skriver, at COVID-19 kan spredes på følgende to måder: dråbespredning og kontaktsmitte. Kontaktsmitte er smitte, der sker via overflader, som man rører ved, og som efterfølgende kommer i kontakt med enten næse, øjne eller mund. Dette kan forebygges ved god håndhygiejne og ved at identificere sine risikoområder. 

Nu ville et nyt oplagt spørgsmål være, hvordan identificerer jeg et risikoområde? 

Et risikoområde udpeges i det enkelte lokale, hvor man med fordel kan vurdere, hvilke overflader i det pågældende rum, der er mest udsat, altså det sted, hvor der er flest mennesker der er i berøring med overfladen. Til identifikation heraf kan ATP-måling være fordelagtigt at anvende. 

2. Fokus på kontrol af rengøring 

Det er almindeligt udbredt at lave en visuel vurdering af rengøringen, men ved at gøre dette får man en subjektiv vurdering, der kun afslører grove udfald fra praksis. Dette kan føre til en falsk tryghed, da vira og bakterier er usynlige for øjet, og derfor ikke bliver opdaget ved en visuel vurdering. 

For at mindske risikoen for smitte med COVID-19 er  det væsentligt at sikre, at rengøringen og desinfektionen har været tilstrækkelig.  Dette kan gøres ved at kontrollere de udvalgte risikoområder ved brug af ATP-måling og mikrobiologiske metoder

3. Gør det nemt for jer selv 

Det er vigtigt, at I ikke drukner i rengøring, desinfektion og kontroller, når I genåbner. Derfor handler det om at gøre det så nemt som overhovedet muligt, så arbejdsgangen er ligetil og ikke alt for tidskrævende. 

I denne sammenhæng vil vi anbefale, at man anvender desinfektionsmidler, der kan lægges ud som en spray/tåge, og som ikke kræver efterfølgende afskylning. Et eksempel herpå er ECA-vand, som desuden er godkendt af Miljø- og Fødevareministeriet. 

Spørgsmål?

Ønsker du at vide mere om, hvordan I bedst håndterer rengøringen og desinfektionen, så kontakt endelig vores produktspecialist, Jan Kvinesdal, på tlf.: 42687218 eller e-mail: jan@fooddiagnostics.dk

Food Diagnostics A/S
Søndre Kajgade 7-9
8500 Grenaa
Norddjurs Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26846358
P nummer: 1009409234

Send til en kollega

0.078