23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyt MEGA loop i Vejen

Første spadestik er taget til et nyt MEGA loop i Vejen til kalibrering af flowmålere. Den nye facilitet kan også bruges til at håndtere fremtidens grønnere brændstoffer fx via Power-to-X.

”Vores eksisterende loop i Vejen laver de mest præcise målinger i verden af, hvor mange kubikmeter gas, der løber gennem rørene. Derfor er faciliteten brugt af virksomheder fra hele verden”, fortæller Hanne Christensen, adm. dir. i GTS-instituttet FORCE Technology.

I dag bruges loopet til gasflow kalibrering, og det vil det nye anlæg også kunne. I flere store lande som fx Polen og Tyskland er man ved at overgå fra kul til naturgas, hvilket miljømæssigt set er et skridt i den rigtige retning. Men det kræver, at naturgasanlæg ikke lækker gas ud i atmosfæren pga. utætheder i rørene. Dermed sikrer FORCE Technology med sine præcise kalibreringer forsyningssikkerheden ved, at man lettere opdager eventuelle lækager og udslip og dermed undgår tab af naturgas, som både er skidt for klimaet og for pengepungen, fortæller Hanne Christensen.

”Et ekstra plus ved det nye loop er, at det kan håndtere brintblandinger, hvilket er en forudsætning for et Power-to-X- eventyr i Danmark. Vi arbejder på at styrke og udvikle Power-to-X i Danmark sammen med tre andre GTS-institutter. Det spiller godt sammen med vores ambition om at skabe positive teknologiske forandringer, der bringer samfundet i en mere bæredygtig retning”, fortæller Hanne Christensen.

Dobbelt så stort loop

Det nye MEGA loop bliver mere end dobbelt så stort som det eksisterende anlæg og bliver det største af sin art i verden. Allerede med det eksisterende anlæg er det muligt for virksomheder at følge deres test via remote overvågning, og den mulighed er yderligere indarbejdet i det nye anlæg. Men mange ønsker at overvåge test på stedet, og derfor vil det fortsat være muligt med det kommende anlæg.

Foto: Det var Hanne Christensen, adm. dir. i FORCE Technology og Vejens borgmester Egon Fræhr, der tog det første spadestik til det nye MEGA loop i Vejen til kalibrering af flowmålere.

Læs hele artiklen her

 

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Kontaktperson

DC
Dorthe Christiansen
Informationschef
+45 45162624 info@gts-net.dk

Send til en kollega

0.047