23948sdkhjf

Ny sættevogn trækker vogntogsuddannelsen på Tradium

| Medlemsnyhed | Indrykket af Tradium

På Tradium i Randers og på Djursland forgår undervisningen i kørsel med vogntog nu i nyindkøbt sættevogn og trækker frem for med lastbil. Det er muligt efter ændringer i kørekortbekendtgørelsen.

På Tradium Ring Djursland er det først hold i disse dage ved at modtage undervisning i kørsel med vogntog, kategori C/E i skolens nye SCANIA V8 sættevognstrækker.

Hvor det tidligere kun var tilladt at få undervisning og gå til køreprøve i lastbil med påhængsvogn, kan man nu give køreundervisning og tage kørekort i et sættevogntog. Det er muligt efter at Færdselsstyrelsen har lavet en ændring i bekendtgørelse om kørekort. 

- Det giver rigtig god mening at bruge en sættevogn i køreundervisningen, fordi langt de fleste kører med sættevogn på landevejen. Så nu kan vi endelig uddanne de nye vogntogschauffører i noget materiel, som de kommer til at bruge med det samme, fortæller Tony Coucheron, der er underviser på Transportuddannelse på Tradium Ring Djursland.

Både undervisning på Djursland og i Randers
Sammen med sættevognstrækkeren har Tradium investeret i en helt ny citytrailer med styrende bagaksel og læssebagsmæk.

- Trafiksikkerhed er en af de dimensioner i undervisningen, som vi lægger meget vægt på Tradium. Med vores ny citytrailer lærer vores kursister også at mester udsving ved drej i byen. Det har det først hold taget rigtig godt imod, fortæller kørelærerne.

Tradium har både en transportafdeling i Randers med en stor køregård til praktiske øvelser og på Djursland har skolen et køretekniske anlæg med kuperet terræn, der er et af de største i Danmark. Det nye vogntog skal køre forskudt på begge afdelinger, så flest muligt får adgang til undervisningen. Kursisterne for også fortsat undervisning i lastbil med påhængsvogn, så de bliver fortrolige med begge dele. 

 

Om Tradium
”Tradium, Erhvervsskole og -gymnasier, Randers” er et uddannelsesmæssigt kraftcenter, som udbyder en lang række ungdoms-, voksen- og efteruddannelser inden for det merkantile og tekniske område: hhx, htx, eux, eud og AMU. Skolen beskæftiger ca. 450 medarbejdere og underviser ca. 2.800 årselever på seks adresser i Randers og Pederstrup. Tradium har en vision om at være en internationalt orienteret og stærk partner for erhvervslivet samt en udviklende og attraktiv arbejdsplads med professionelle medarbejdere. Læs mere på tradium.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Tradium

Vester Alle 26
8900 Randers C
Danmark
Tradium

Send til en kollega

0.156