23948sdkhjf

Ny hårdfør aktuator lanceres under hi-messen!

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVN Gruppen

AVN Teknik lancerer Electrak® LL aktuatoren det sidste nye skud på stammen, inden for industri-aktuatorer, fra producenten Thomson.

Den nye Electrak® LL aktuator ser dagens lys for første gang under Danmarks største industrimesse, som afholdes i Messecenter Herning den 5.-7. oktober.

Større indpas hos danske industrivirksomheder
Ifølge produktchef Flemming Blauert fra AVN Teknik, så vinder udbredelsen af elektromekaniske aktuatorer større og større indpas hos danske industrivirksomheder. Fordi elektromekaniske aktuatorer kan give mere præcise og kontrollerbare bevægelsesløsninger, når det gælder industrielle applikationer, hvor der dagligt udføres løfte, gribe og vippe operationer.

Electrak® LL aktuator
”Electrak® LL aktuatoren, hvor LL står for Long Life, adskiller sig ved at kunne fungere i krævende miljøer og har en ekstrem lang levetid på op til 600 km. samt en drift cyklus på hele 35%. Vel at mærke ved 100% belastning, hvilket er betydeligt højere, hvis du sammenligner med andre aktuatorer. Electrak® LL aktuatoren kan ligeledes klare kontinuerlige bevægelser, altså en drift-cyklus på 100% ved levere belastninger.

Det er netop kombinationen af højere driftscyklus og længere levetid, som gør at den nye aktuator kan arbejde længere og ved en højere frekvens end tidligere generationer af aktuatorer, hvilket gør aktuatoren velegnet til mange krævende applikationer.

Electrak® LL aktuatoren har sin virkelige styrke på applikationer, som kræver særdeles høj driftssikkerhed, så som Pantograp styring, løft og positionering på mobilt udstyr, entreprenørmaskiner men kan f.eks. også anvendes til åbning og lukning af f.eks. vinmølleluger, plukke- og sorteringssystemer samt materialehåndtering,” udtaler Flemming Blauert.

Høj driftssikkerhed selv i krævende miljøer
En anden fordel er evnen til at kunne fungere i ekstreme krævende miljøer. Her tager Electrak® LL aktuatoren kegler, når det kommer til beskyttelse mod kemikalier, svans og naturelementer herunder sand og vand. Den nye aktuator kan også fungere i store temperaturforskelle i området fra -40° til +85°.

Electrak® LL har en tæthedsgrad på IP69K (statisk) og IP66 (statisk og dynamisk), hvilket beviser at den nye aktuator kan modstå selv de mest barske miljøer.

UV-resistent overfladebehandling
Som noget nyt har Electrak® LL også UV-resistent overfladebehandling og producenten Thomson har udført UV-solstrålingstest i over 300 timer, hvilket gør aktuatoren ideel til håndtering af f.eks. solpaneler til solcelleanlæg. 

Avanceret styring
Electrak® LL har indbygget controller med forskellige funktioner herunder CAN-bus support og Electrak Modular Control System (EMCS), som er den mest avancerede elektroniske controller, tilgængelig i elektriske lineære aktuatorer i dag. EMCS eliminerer behovet for yderlig styring og overvågning af aktuatoren. EMCS samtidig giver mulighed for at designe aktuator applikationen, så den kører med optimal kraft og slaglængde.

Alle disse egenskaber i den nye aktautor åbner op for et væld af anvendelsesmuligheder. Electrak® LL kan bl.a. udskifte løsninger med pneumatik, som er meget dyrere i forbrug og mere miljøbelastende.

Besøg Skandinaviens største industrimesse!
Aktuatorens forenklede konstruktion og installation kan også erstatte mere komplekse løsninger, pointerer produktchef Flemming Blauert, som opfordrer interesserede i Electrak® LL til at komme forbi AVN Tekniks stand M9950 i hal M under Hi-messen den 5.-7. oktober i Messecenter Herning.

Medlemsnyhed

Indrykket af
AVN Gruppen

Dalager 1-5
2605 Brøndby
Danmark
AVN Gruppen

Billeder & videoer

Ny hårdfør aktuator lanceres under hi-messen!

Send til en kollega

0.079