23948sdkhjf

Verdenspremiere: Smag på fremtidens ost på hi messen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Lyras A/S

Første smagsprøver på fremtidens fødevarekvalitet

Prisbelønnede Lyras A/S tilbyder for første gang smagsprøver på ost, fremstillet med hjælp fra deres energisparende UV-teknologi, som eliminerer bakterier og sporer i fx mælk. Det sker på hi Tech & Industry Scandinavia messen.

”Den her ost smager virkelig godt. Man kan tydeligt smage, at den ny teknologi gør det nemmere at styre smagsudviklingen, fordi de uønskede mikroorganismer er elimineret i starten af processen. Den skånsomme behandling giver osten dens originale afbalancerede og klare smag med tydelige nuancer.”

Det siger CEO Rasmus Mortensen om de foreløbige smagsprøver fra osten, der er fremstillet med energisparende UV-teknologi fra Lyras A/S. På messen hi Tech & Industry Scandinavia har deltagerne for første gang mulighed for at smage på et produkt, fremstillet med hjælp fra såkaldt raslysering.

”Vi har fået lov til at tage ti kilo af den nye forsøgsost med på messen. Så kan vores gæster smage fremtidens kvalitetsniveau, som løfter osteproduktion til et helt nyt niveau,” fortæller Rasmus Mortensen.

Osten kan smages påstand D-3138 hos Lyras, som messen har nomineret til prisen hi Sustainable Development Award 21 for en særlig bæredygtig indsats.

Raslysering forhindrer uønsket mikrobielt indhold i fødevarer

Raslysering eliminerer effektivt bakterier og sporer i flydende fødevarer ved hjælp af lys og et specielt flowmønster. Det er den eneste teknologi, der kan opnå den ønskede mikrobielle reduktion i langt de fleste flydende produkter - uanset hvor uigennemsigtigt, tyktflydende eller varmt produktet er. Metoden sparer store mængder energi og vand, som før blev brugt i traditionel pasteurisering til at skabe damp, der opvarmer og isvand, der nedkøler fx mælk for at forhindre uønsket mikrobielt indhold.

Lyras’ teknologi revolutionerer fødevarebranchen ved kun at bruge en tiendedel energi og en tredjedel vand. Samtidig nedsættes forbruget af kemikalier til rengøring af rør og tanke. Metoden giver også mindre madspild, både i produktionen, som bliver bedre kontrolleret og gennem længere holdbarhed af fx mælk i forbrugernes køleskabe.

·       Smag på ost, skånsomt fremstillet med raslysering i hal D på stand D-3138 – så længe lager haves.

·       Hør Lyras fortælle om den banebrydende teknologi på to seminarer 6. oktober kl. 13.15-14.00 og 14.30 til 15.15 i Sydsalen, MCH hovedbygning 1. sal.

For yderligere information, kontakt venligst Ruben Riksted, Marketing Manager, Lyras, tlf. 2078 1221

Ordet raslysering

Lyras’ metode med UV-lys er før blevet kaldt for ”koldpasteurisering”. Ordet pasteurisering kommer fra opfinderen Louis Pasteur, som opfandt en metode at slå bakterier og sporer ihjel i fx mælk, ved at varme produktet op og køle det ned igen.

Vi synes ordet ”koldpasteurisering” er modstridende, fordi det betyder, at en fødevare ”opvarmes på en kold måde.” Vi bruger i stedet ordet raslysering. Det er skabt af de tre første bogstaver i navnet RASmus Mortensen, opfinder af teknologien og ordet LYS.

www.lyras.dk

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Lyras A/S

Gugvej 148
9210 Aalborg SØ
Danmark
Lyras A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078