23948sdkhjf

CIP-anlæg til fødevareindustrien

| Medlemsnyhed | Indrykket af Process Engineering A/S

”Cleaning in Place” (CIP) er en vigtig rengøringsproces i fødevareindustrien, hvor indvendige overflader bliver rengjort uden at åbne udstyret. Læs her, hvordan Process Engineering af designet et CIP-anlæg for en kunde, der leverer procesløsninger.

I Process Engineering er vi ofte designpartner i udarbejdelsen af CIP-anlæg. CIP, der er en forkortelse af ”Cleaning in Place”, er rengøring af de indvendige overflader af rør, beholdere, filtre og procesudstyr i anlæg uden at demontere eller åbne udstyret og uden manuel betjening fra operatørens side. I rengøringsprocessen bliver overfladerne rengjort ved, at rengøringsvæske bliver cirkuleret igennem anlægget under stor flowhastighed.

For en kunde, der leverer procesløsninger til fødevareindustrien, detail projekterede vi et CIP-anlæg med item liste, PI Diagram og styringsbeskrivelse.

Processen i projektet
En af vores ingeniører projekterede et CIP-anlæg ud fra kundens ønsker til anlæggets omfang og kapacitet.

I designet af CIP-anlægget tog vores medarbejder højde for antal anlæg/proceslinjer, der skulle rengøres, hvordan anlægget var skruet sammen ift. flow, og hvor store tankene til syre, lud og varmt vand skulle være. Ud fra dette beregnede han kapaciteten til CIP-processen, specificerede alle komponenterne ift. størrelsen på rørene og vekslerne og udarbejdede en styringsbeskrivelse for hele anlægget.

Process Engineerings ydelse og omfanget af projektet
Vores ydelse samt omfanget af projektet dækker over:

  • Item liste
  • PI Diagram
  • Styringsbeskrivelse

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Process Engineering A/S

Strevelinsvej 36
7000 Fredericia
Danmark
Process Engineering A/S

Send til en kollega

0.065