23948sdkhjf

Overdosering af kemi skader både miljøet og din økonomi

| Medlemsnyhed | Indrykket af Vileda Professional

Mange rengøringsvirksomheder underviser ikke deres ansatte tilstrækkeligt i, hvordan de doserer deres vand og kemi korrekt. Det kan have konsekvenser for både miljøet og økonomien.

En stor gulvspand med sæbevand, en tilfældig moppe som bliver vredet op, vasker gulvet, for at så blive vredet op i det – nu beskidte, vand.
 
Mange virksomheder kan nikke genkendende til dette scenarie, og flere tænker sikkert ”hvad er der galt med det?”.
 
Det skal vi fortælle dig
 
I ovenstående scenarie er der faktisk flere problemstillinger, men lad os først og fremmest tage fat i det som overskriften handler om.
 
Problemstilling 1 – Forkert brug af kemi.
Chancen for at rengøringsassistenten har fået målt kemien korrekt i forhold til hvor meget vand der er i den store gulvspand, er meget lille. Dette betyder at overdosering højst sandsynligt vil forekomme. Overdosering gør ikke overfladerne mere rene, tværtimod og denne øgede mængde kemi vil ende ud i havet hvor det vil bidrage til cocktaileffekten. Derudover betyder dette at i skal indkøbe langt mere kemi, end i reelt skal bruge.
 
Problemstilling #2 – overforbrug af rent vand
Vi er i Danmark så privilegerede at vi kan benytte os af grundvandet, og at det blot skal filtreres før vi kan drikke det. I mange lande skal der kemikalier og andet behandling til, før vandet kan indtages sikkert. Ifølge Videnskab.dk skyldes ca. 25% af stigningen af vandstanden i verdenshavene, at vi mennesker hælder grundvand i havene (!). Overforbrug af vand har altså direkte effekt på vores miljø.
 
Problemstilling #3 – Bakterier og vira bliver fordelt på overfladerne
Ved at dyppe moppen eller kluden i det samme vand flere gange, kontaminerer du dette vand med de bakterier og vira moppen eller kluden netop har fjernet fra overfladerne.
 
Hvad kan vi gøre for at gøre vores rengøring mere miljøvenligt?
Vi hos Vileda Professional har som mission at danske virksomheder skal have grønnere rengøring. Vi kommer derfor gerne ud og underviser og rådgiver virksomheder til, hvordan de bedst muligt kan rengøre på en bæredygtig måde.
 
Se videoen og lær at forfugte dine mopper og klude
I videoen øverst i artiklen viser Lauritz hvordan du forfugter klude og mopper. Ved at forfugte benytter du mindst muligt vand og kemi, uden at gå på kompromis med rengøring.

Vileda Professional har vi gennem årtier arbejdet med professionel erhvervsrengøring.
I dag har vi et varekatalog med over 400 kvalitetsrekvisitter med alt fra rengøringsvogne, til mopper, klude og spande. Alt sammen udviklet med fokus på størst mulige miljøhensyn og længst mulige holdbarhed, så vi skåner naturen for unødigt ressourceforbrug. 
Book en fremvisning, en opmåling eller rådgivning af Vileda Professional på tlf. 7021 0052, eller kontakt din lokale konsulent.
 
Fyn og Jylland, Laurits Skjødt Vinkle: 4086 5086
Sjælland og øer, Kenneth Askov Jeppesen: 2046 8243
 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Vileda Professional

Tune Parkvej 5
4030 Tune
Danmark
Vileda Professional

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.082