23948sdkhjf
Del siden
Annonce

AVK spadeventiler installeret i stort rørsystem til gylle

Afgasset gylle giver bedre gødningsevne, færre lugtgener og mindre klimabelastning. Det kan derfor godt betale sig at afgasse gyllen på et biogasanlæg, inden den spredes ud på marken.

Den nordjyske landmand Daniel Overgaard Pedersen har investeret 14 millioner kroner i et rørsystem til at transportere gylle mellem landbrug, biogasanlæg og markerne, hvor den afgassede gylle skal spredes ud. Spadeventiler, der er installeret mellem gårdene og biogasanlægget, skal sørge for, at gyllen transporteres de rigtige steder hen, og at der kan pumpes gylle både til og fra biogasanlægget.

Rørsystem til transport af gylle reducerer trafikbelastningen
Etablering af det nye rørsystem til transport af gylle sparer både tid og driftsomkostninger for landbrugene, og det vil afhjælpe udfordringer med trafikbelastningen. Gyllevogne skal ikke længere køre frem og tilbage mellem gårdene og biogasanlægget, og der kan etableres tanke ved markerne, så de heller ikke skal køre frem og tilbage mellem marker og opbevaringstanke på gårdene.

20 kilometer rør forbinder gårde, pumpestation og biogasanlæg
Ti gårde er tilsluttet rørsystemet, som forbinder dem med en pumpestation og biogasanlægget, der kan behandle op til 160.000 ton biomasse om året. Via Agrometer har Vatech 2000 leveret 26 stk. DN200 AVK spadeventiler med LINAK aktuatorer til projektet. 

Læs hele casen her: AVK spadeventiler installeret i Danmarks største rørsystem til gylle

AVK Danmark A/S
Bizonvej 1
8464 Galten
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK57693517
P nummer: 1003196858

Send til en kollega

0.032