23948sdkhjf

Aluminiumsbægre - et bæredygtigt emballagevalg?

| Medlemsnyhed | Indrykket af LogiCon Nordic A/S

LogiCon Nordic har konstant fokus på bæredygtige emballager

Hos LogiCon Nordic har vi konstant fokus på bæredygtige emballager og derfor får vi ofte spørgsmål om, hvad alu bægre kan udskiftes med, som et mere bæredygtigt emballagevalg.

Men giver det mening at stille dette spørgsmål?

Aluminium er en permanent ressource, der bruges, men ikke forbruges.

Aluminium kan genbruges igen og igen uden at påvirke materialets egenskaber - uden kvalitetstab.

EU og national lovgivning kræver at vi i højere grad genanvender materialer, herunder også fødevare emballager og med krav til mere og mere sortering i husholdningerne, vil procentsatsen for indsamlet aluminium i de kommende år stige.

Ved forarbejdning af genanvendt aluminium er brugen af ​​energi og fremkomsten af CO2 omkring 95 % lavere end ved produktion af primæraluminium.

I Tyskland er genanvendelsen af aluminium nået op på 88%.

(Kilde: GVM Gesellschaft für Verpackungsmarktforschung).

På Bornholm arbejder fødevarevirksomheden SJ Bornholm med alu bægre til leverpostej og det nu i større omfang, da et helt nyt produktionsanlæg er opstartet.

I den forbindelse ønskede SJ Bornholm at have eget tryk design på bægrene, så forbrugerne hurtigt kan identificere leverpostejen som er baseret på en egnsopskrift, der gør leverpostejen lokal og som SJ Bornholm er stolte af at kunne levere til dagligvarehandlen. Detailhandlen er meget opmærksomme på bæredygtighed og LogiCon Nordic bearbejder mange projekter til detailhandlen der omhandler bæredygtige emballagevalg.

LogiCon Nordic lagerfører forskellige størrelser alu bægre uden tryk og kan også levere alu bægre med kundespecifikt tryk design.

Til mange af størrelserne kan der medleveres plastlåg i genanvendt plast og derudover en meget tynd krympe folie til efterfølgende flowpakning, så fødevareproduktet kan nå sikkert og trygt hjem i husholdningen.

LogiCon Nordic er også leveringsdygtige i folie der kan påsvejses alu bægre.

Kontakt Lars Hausted på mail lah@logn.dk eller mobil 41946656 eller Lene Kaad Jørgensen på lka@logn.dk eller telefon 76342825, hvis der er behov for svar på spørgsmål vedrørende pakning i fødevare egnede alu bægre.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
LogiCon Nordic A/S

Kokbjerg 25
6000 Kolding
Danmark
LogiCon Nordic A/S

Send til en kollega

0.078