23948sdkhjf

Hvordan undgår du stop i byggeriet i den kolde tid?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Master Builders Solutions Denmark A/S

Med vinterbeton med Master X-Seed kan entreprenører fortsætte betonstøbningerne trods de lave temperaturer

Udfordringer på byggepladserne om vinteren

Lave temperaturer på byggepladsen kan let give entreprenøren sved på panden. Men med vinterbeton med Master X-Seed fra Master Builders Solutions bliver betonbyggeri om vinteren en langt mindre udfordring. Herunder forklares hvordan den innovative hærdningsaccelerator virker og hvilke fordele den giver.​

I mange europæiske lande er efteråret og vinteren ensbetydende med krævende vejrforhold. Sne, is og især temperaturer under frysepunktet kan forsinke byggeriet og, i værste fald, standse byggeriet helt. Det kan bringe byggeplanerne i fare.

Hvilken indvirkning har lave temperaturer på betonen?

Et grundliggende krav til betonproduktion er at sikre styrkeudviklingen. Lave temperaturer om vinteren er en stor udfordring for betonbyggeriet, fordi kulden som regel forsinker betonhærdningen. Endnu vanskeligere er det at beskytte den friske beton mod at fryse til. I denne sammenhæng er tiden forud for den indledende afbinding særligt afgørende.

Ofte tages dyre og energiintensive foranstaltninger i brug for at forhindre nedfrysning og sikre tidlig styrke. Det omfatter opvarmede blandestationer, opvarmet forskalling, brug af betontyper med højere styrke eller tilsætning af acceleratorer. Traditionelle acceleratorer og frostsikringsmidler har kun en begrænset og kortvarig virkning.

Vinterbeton med Master X-Seed
Master Builders Solutions anbefaler at man bruger vinterbeton med Master X-Seed i betonen - gerne sammen med et frysepunktsænkende betonadditiv som MasterSet AC 220. Master X-Seed accelererer hærdningsprocessen fysisk og gør den mere forudsigelig. Hærdefasen begynder på et tidligt stadie med cementhydratisering, der sørger for den nødvendige varmeudvikling i betonen. På denne måde fortsætter hydratiseringsprocessen selv ved lave omgivelsestemperaturer som under almindelige forhold. Samtidig forebygger Master X-Seed de skadelige virkninger, man kender fra traditionelle, kemisk reagerende acceleratorer. Med Master X-Seed kombineret med superplast som MasterEase eller MasterGlenium SKY opnår vinterbeton samme endelige styrke som betontyper forarbejdet under varme vejrforhold – med samme enestående bearbejdelighed.

Læs mere om vinterbeton med Master X-Seed.

Læs mere om Master Builders Solutions

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Master Builders Solutions Denmark A/S

Hallandsvej 1
6230 Rødekro
Danmark
Master Builders Solutions Denmark A/S

Send til en kollega

0.109