23948sdkhjf

Ingen varemangel hos Carsten Holm A/S

| Medlemsnyhed | Indrykket af Carsten Holm A/S

Den akutte mangel på råvarer og materialer resulterer i meget lange leveringstider på en lang række varer og komponenter i øjeblikket.

Af Karina Davids

Men hos paknings- og tætningsfirmaet Carsten Holm A/S er både råvarelageret og lageret af handelsvarer fyldt godt op.

I det seneste halve års tid er hele verden for alvor begyndt at mærke corona-pandemiens indvirkning på forsyningskæderne: Vigtige råvarer, materialer og komponenter bliver enten ikke produceret i samme hastighed som tidligere eller står strandet i containerhavne rundt omkring i verden. Leveringstiderne bliver ikke længere målt i uger, men i måneder. Og transportpriserne er på en himmelflugt, der ikke ser ud til at stoppe foreløbig.

Det er en situation, der har store konsekvenser, specielt i fremstillingsindustrien, hvor stærkt forsinkede leverancer i værste fald kan betyde produktionsstop. Kun ganske få brancher og virksomheder har indtil videre klaret frisag – en af dem er paknings- og tætningsvirksomheden Carsten Holm A/S.

En god investering
Carsten Holm A/S har igennem mange år valgt at have et stort lager af standardpakninger og ‑tætninger for at kunne tilbyde kunderne levering inden for 24 timer. Derfor har det 3.300 m2 store lager i Ringe på Fyn altid været fyldt godt op med både råmaterialer til egenproduktionen og færdige tætninger og pakninger i mange forskellige typer, størrelser og materialer. Og det er det stadigvæk her ved udgangen af 2021.

”I den nuværende situation er det en klar fordel for os, at vi har valgt at have et stort varelager”, fortæller Ulrik Holm, adm. direktør for Carsten Holm A/S, og fortsætter: ”Derudover besluttede vi også tidligt i pandemien at investere yderligere i lagerbeholdningen. Det har vist sig at være en god beslutning – for kombineret med, at vi har egenproduktion her i huset, betyder det, at vi fortsat kan levere hurtigt og problemfrit.”

Alternativer til kendte mærkevarer
Paknings- og tætningsmarkedet er dog ikke gået helt ram forbi, for leveringstiderne på nogle af de kendte mærkevarer, som for eksempel Kalrez®, er blevet en del længere end tidligere. Men også her har Carsten Holm A/S en løsning: Virksomheden er nemlig lagerførende i flere materialer, som er gode alternativer til de velkendte mærkevarer. Eksempelvis kan Kalrez® i mange applikationer erstattes med FKKM, som har flere af de samme egenskaber. Det betyder, at Carsten Holm A/S fortsat kan love levering af 98 % af ordrerne til de danske kunder inden for 24 timer.

Godt rustet til 2022
Selvom coronaen desværre ser ud til at være vendt tilbage her i efteråret, ser Ulrik Holm frem mod 2022 med fuld fortrøstning. ”2021 har været et godt år for Carsten Holm A/S, med moderat vækst på trods af situationen, og vi forventer, at væksten vil forsætte ind i 2022. Vi har flere nye tiltag i støbeskeen, som vi glæder os til at sætte i gang i det nye år,” fortæller han. Og han behøver ikke være bekymret for leveringstiderne. For standardvarerne ligger klar til at blive sendt ud til kunderne, råmaterialelageret er fyldt op, og produktionen er gearet til at fremstille både specialtætninger og ‑pakninger og alternative løsninger. Nogle gange kan en utraditionel strategi vise sig at være den rigtige.

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Carsten Holm A/S

Kielbergvej 16
5750 Ringe
Danmark
Carsten Holm A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094