23948sdkhjf

Fagfolk i skarp konkurrence på Foodexpo

| Medlemsnyhed | Indrykket af Foodexpo

Når MCH Messecenter Herning til marts slår dørene op til Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, er det også startskuddet til tre dage med medrivende fagkonkurrencer - inklusiv en danmarkspremiere: Pizza Champion Cup.

Fødevarebranchen består af tusindvis af dygtige fagfolk. Men hvem laver den bedste gærdej? Den mest velsmagende cocktail? Den perfekt afbalancerede rullepølse? Eller den mest smagfulde pizza? Og hvem er bedst til at servere kundens bestillinger? Alt dette og meget mere skal afgøres, når en lang række spændende fagkonkurrencer afholdes på Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, der finder sted i MCH Messecenter Herning 27.-29. marts 2022.
 
Her byder ti store messehaller på spændende produktnyheder fra et væld af udstillere samt inspirerende områder, interessante foredrag og altså også spændende og måske endda nervepirrende konkurrencer, når professionelle deltagere fra hele fødevarebranchen dyster om prestigefulde titler. Alle brancher er med og bidrager med det bedste, de har at byde på.
 
Gæsterne kan overvære kåringen af "Årets Kok og Tjener" og desuden opleve de bedste kokke og tjenere fra hele Norden dyste om titlen som "Nordens Bedste Kok og Tjener". Til DM for elever kan de nye, unge talenter fra både kokke- og tjenerfaget opleves live på scenen.
 
Der er lagt op til festlige bartenderkonkurrencer, og "Danmarks Bedste Håndværksbager" samt "Danmarks Bedste Konditor" skal kåres. Blandt slagterdelikatesserne skal "Danmarks Bedste Rullepølse" og "Danmarks Bedste Leverpostej" kåres, og også inden for fiske- og ostehandlernes delikatesser skal favoritterne findes.
 
Ny konkurrence på tallerkenen: Hvem er Danmarks bedste pizzabager?
Som noget helt nyt på Foodexpo kan gæsterne opleve pizzahåndværk i særklasse, når der er danmarkspremiere på Pizza Champion Cup. Konkurrencen har været afholdt i Sverige siden 2016, og nu er turen kommet til Danmark, hvor landets bedste pizzabagere skal findes.
 
45 deltagere skal dyste om tre prestigefulde titler inden for pizzabagning, nemlig "Danmarks bedste dessertpizza", "Danmarks bedste gourmetpizza" og "Danmarks bedste Margherita". Der findes en vinder inden for hver kategori, mens den samlede vinder af Pizza Champion Cup 2022 bliver udråbt som Danmarks bedste pizzabager.
 
Og det er ikke en hr. hvemsomhelst, der står fadder til konkurrencen, men tidligere verdensmester i pizzabagning og grundlægger af det officielle svenske pizzabagerlandshold, Mike Arvblom. Han er hoveddommer i juryen, der desuden består af kendte internationale profiler og pizzaeksperter.
 
- Med Pizza Champion Cup vil vi gerne vise, at pizzabagning er en kunstart, og at der skal en rigtig god kok til for at bage en god pizza. Min far lærte i sin tid at bage pizza i Napoli, så pizza er for mig en familietradition. Det er en kultur, siger Mike Arvblom, der ser frem til at udfolde Pizza Champion Cup på Foodexpo.
 
- Jeg leder altid efter ny inspiration. Danmark er fremme i skoene på madfronten, og jeg håber på at se noget nytænkning. Det vigtigste ved en pizza er, at den skal smage godt. Det kræver lang tids forberedelse, hvis man vil tænke ud af boksen. Jeg glæder mig til at se, hvad deltagerne kommer med, siger verdensmesteren.
 
Konkurrencen bliver en slags 'nonstop-pizza-delivery', som publikum kan følge på nært hold. Ved hvert bord vil et lille kamera filme pizzabagningen, så messens gæster kan følge med på nært hold og måske være heldige at smage på Danmarks bedste pizza.
 
Kontaktinformation
Carina Høgsted Kirkegaard
Projektleder, MCH
Telefon: 99 26 99 86
E-mail: cak@mch.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
Foodexpo

Vardevej 1
7400 Herning
Danmark
Foodexpo

Send til en kollega

0.062