23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Grøn komet-virksomhed fordobler testkapacitet

Investeringen i flere testanlæg skal optimere service hos Lyras og skal imødekomme stigende interesse for raslysering.

Med fødevareteknologien raslysering tilbyder Lyras A/S et bæredygtigt alternativ til pasteurisering. Teknologien udmærker sig især ved at være en ikke-termisk UV-behandling, som kan reducere energiforbruget ved inaktivering af mikroorganismer i fødevarer med op til 90 procent. 

Udsigten til en væsentlig energibesparelse, som både er en økonomisk og en miljømæssig fordel, har vakt interessen hos mange fødevarevirksomheder. Interessen for teknologiens anvendelsesmuligheder ledsages af en stigende efterspørgsel på testenheder, så interesserede virksomheder kan teste, om teknologien kan leve op til fødevareproducenternes individuelle krav. Lyras, der opskalerede kraftigt i 2021, har derfor investeret i flere testanlæg for at kunne imødekomme interessen for raslysering.
 
Onsite testing 
Testanlæggene fra Lyras er bygget som kompakte versioner af det kommercielle raslyseringsanlæg, og det er bygget til at være let at implementere og tage i brug til In-house tests. Testanlægget er designet som en ”plug and play” enhed, hvilket betyder, at det let kan tilsluttes og tages i brug i enhver produktion. Anlægget skal blot tilsluttes med strømkabel og input/output til produktet. Anlægget er desuden forsynet med hjul, så det er let at flytte efter behov. 

Testanlæggene har en kapacitet på ca. 400 liter i timen (råmælk), men kapaciteten varierer alt efter hvilken type væske der behandles. Anlæggene understøtter både batch flows og kontinuerligt flow, så en simulation af forskellige produktioner kan udføres. Med testanlæggene er det muligt at udføre en lang række tests i mindre skala. 
 
Forskning i fremtiden  
Udover en fordobling i testkapacitet har Lyras også opskaleret drastisk i 2021, og en stor del af udvidelsen har været i Research and Development. PhD i mikrobiologi Thomas Yssing Michaelsen er eksempelvis blevet ansat som Head of Research. 

“Lyras er baseret på banebrydende innovation og videnskab, og jeg er glad for at kunne bruge min akademiske baggrund til at føre videnskab og forskning ud i den virkelige verden,” siger Thomas Yssing Michaelsen.  

Lyras’ egne forskningsresultater har blandt andet til formål at kunne supplere kunders onsite tests. Lige nu er et af fokusområderne valle, hvor et større projekt snart er færdigt.

Lyras A/S
Lyngvej 3
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40222103
P nummer: 1024364662

Kontaktperson

RR
Ruben Riksted
Marketing Manager
ruben.riksted@lyras.dk

Send til en kollega

0.047