23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sikr jer, at produktionslinjen er fri for allergenrester

Fødevareallergener er helt harmløse og almindelige fødevarer for de fleste forbrugere, men for personer med en allergi eller overfølsomhed kan de være med til at nedsætte livskvaliteten og i nogle tilfælde være direkte livsfarlige.

Er jeres produktionslinje fri for allergenrester? 

Kan du svare ja til dette helt uden at tøve, så vil vi gerne give dig en kæmpe high-five - vi ved, nemlig at det kan være et problem for mange at sikre sig, at der ikke er allergenrester tilbage på produktionslinjen.

Vi kan dog være behjælpelige med at gøre denne proces nemmere - vi kan både hjælpe jer med og uden laboratorium. 

Hvorfor er det vigtigt at fokusere på allergener? 

For de fleste er fødevareallergener harmløse, men for personer der har allergi eller lider af en overfølsomhed herfor, kan det have indvirkning på livskvaliteten og i sidste ende være livsfarlige. Det er derfor ekstremt vigtigt, at de håndteres korrekt. I værste fald kan forkert håndtering af allergener resultere i dødsfald. I et professionelt køkken kan det være svært at holde allergenerne adskilt, og det giver udfordringer. 

Kontrol og dokumentation er løsningen 

Det er nødvendigt kunne dokumentere, at maden, der serveres, ikke er forurenet af uønskede allergener. Desuden skal der kunne gøres rede for de forskellige allergener, dette kan enten gøres gennem mærkater på emballerede fødevarer eller via mundtlig eller skriftlig overlevering til de spisende gæster.

I landets mange professionelle køkkener håndteres et væld af forskellige fødevarer, og det kan derfor være udfordrende at holde allergenerne adskilt, så der ikke sker krydskontaminering. 

Kontrol af allergener - test med kits 

Det er muligt at købe kits, som kan bruges, hvis du ønsker at tjekke for uønskede allergener. Det er dog ikke nok, at du bare køber kits – du skal også vide, hvordan du bruger dem korrekt. Ellers risikerer du, at de giver et misvisende billede, og så er du lige vidt.

Vi tilbyder rådgivning og service til, hvordan I bedst håndterer allergener i jeres produktion. Desuden har vi forskellige testmuligheder herfor - både til jer med og uden laboratorium. 

Læs mere om de forskellige muligheder til at teste for allergener her. 

Spørgsmål? 

Har du spørgsmål, eller ønsker du at vide mere? Så tøv endelig ikke med at kontake vores produktspecialist, Cristiana Chirvas, på tlf.: 25948086 eller e-mail: cristiana@fooddiagnostics.dk

Food Diagnostics A/S
Søndre Kajgade 7-9
8500 Grenaa
Norddjurs Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26846358
P nummer: 1009409234

Send til en kollega

0.079