23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Måske verdens mest hygiejniske skærebræt?

Når man arbejder med fødevareproduktion, skal hygiejnen altid være i top. Ellers påvirkes fødevarens holdbarhed, samtidig med at risikoen for at kontaminere sin fødevare med sygdomsfremkaldende bakterier øges.

Traditionelle skærebrætter er den store synder
Et skærebræt kan være en af de store syndere i et produktionsmiljø eller køkken, da det typisk er produceret af polyethelene (PE). Dette materiale er forholdsvis blødt, hvilket kan resultere i ridser i overfladen. Ridserne er svære at få udtørret. Samtidig er der potentiale for, at rester af organisk materiale også ophobes i ridserne. Det betyder, at der i ridserne, er optimale levebetingelser for potentielt patogene bakterier. Ydermere kan skærebrætterne blive misfarvede, lugte og blive skæve ved høje vasketemperaturer. Da ridserne ikke kan fjernes, betyder det oftest, at de skal skiftes hyppigere for at opretholde en fornuftig hygiejne.

Det findes der dog en løsning på - Setta PRO CHEF!

Det hygiejniske skærebræt fra Setta Pro Chef serien, der er lavet af 100% rent settanite, som er et meget hårdt materiale. Selvom materialet er hårdt, sløves kniven ikke, som på et traditionelt skærebræt. De små ridser som fremkommer ved brug, er kun 5-10 mikrometer dybe. Det er ikke nok til at give gode vækstbetingelser for bakterier. Skidt og partikler aflejres heller ikke i ridserne, så det bliver heller ikke misfarvet eller kommer til at lugte. Settanite er varme resistent, så det hygiejniske bræt tåler opvaskemaskine uden at blive skævt og kan fås i HACCP’s internationale farvekoder, som ses på billedet ovenfor.

Som det eneste i verden er Pro Chef serien fra Setta er Kosher og Halal akkrediteret. Pro Chef serien har ydermere modtaget FHW prisen (International Food Hospitality World) i 2014 som bedste produkt.

Skærebrættet kan vedligeholdes for de små ridser, som kommer med tiden, med finkornet sandpapir. Efter slibning vil brættet fremstå  som nyt med en fuldstændig glat overflade. Det er altså dermed et skærebræt, som kan holde i rigtig mange år.

Skærebrættet findes som standard i 2 forskellige størrelser, men laves også efter specialmål, fx til stålborde med plads til integreret skærebræt eller køkkener hvor skærebrættet skal have en helt speciel form.

Str. Large: L500 x W375 x H12 mm og vejer 3,7 kg.

Str. Small: L450 x W240 x H12 mm og vejer 2 kg.

Spørgsmål?
Har du spørgsmål, eller ønsker du at vide mere, så tøv endelig ikke med at kontakte vores produktspecialist, Mikkel Trampedach, på tlf.: 51302666 eller e-mail: mikkel@fooddiagnostics.dk

 

Food Diagnostics A/S
Søndre Kajgade 7-9
8500 Grenaa
Norddjurs Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26846358
P nummer: 1009409234

Send til en kollega

0.078