23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny vejviser til testfaciliteter

Der er nu kommet et samlet overblik over alle danske faciliteter til test-, demonstration og udvikling – herunder GTS-faciliteter. Dermed er det blevet nemmere at få overblik over, hvad der findes i Danmark.

For et par år siden lancerede GTS-institutterne en hjemmeside, der gav et overblik over GTS-faciliteter til test-, demonstration og udvikling (TDU-faciliteter). Formålet var at gøre det nemmere for SMV’er at finde frem til relevante TDU-faciliteter, som de kunne bruge i deres arbejde med innovation og udvikling.

Forskningsalliancen (DI, ATV, Dansk Metal og IDA) har fulgt op på dette arbejde og lancerede 1. april en ny oversigt over alle danske TDU-faciliteter. Industriens Fond har støttet initiativet med knap 1 mio. kr.

Det digitale værktøj indeholder knap 400 testfaciliteter. Udover dem, der er opbygget hos GTS-institutterne, så gælder det primært faciliteter hos universiteter, forsyningsselskaber og kommuner.

Et digitalt kort viser vej

TDU-faciliteterne er samlet på et digitalt kort, og det skal gøre det nemmere for virksomheder, erhvervsfremmeaktører m.fl. at finde frem til netop de testfaciliteter, som de har brug for ift. at teste og dokumentere nye produkter og løsninger.

Erhvervsminister Simon Kollerup var med til at lancere den nye kortlægning, som han glæder sig over:

”Når vores virksomheder skal lave morgendagens løsninger, så skal de også have adgang til det bedste testudstyr og faciliteter. Derfor glæder det mig meget, at der er blevet udviklet et digitalt kort, hvor virksomhederne nemt og hurtigt kan se, hvor de kan teste alt fra nye robotarme til IT-udstyr og kæmpe vindmøller. På den måde får virksomhederne mere tid til kerneforretningen og innovation, så Danmark også i fremtiden vinder det teknologiske kapløb”.

TDU-faciliteter er en kerneopgave for GTS

GTS er glad for det stigende fokus på, at det er nødvendigt at sikre virksomheder adgang til TDU-faciliteter:

”Det har altid været en central kerneopgave for GTS at opbygge og vedligeholde en kæde af TDU-faciliteter målrettet behov i dansk erhvervsliv. Mange SMV’er kan ikke på egen hånd opbygge de faciliteter, som er nødvendige at have adgang til, når de skal udvikle nye produkter og processer – det gælder ikke mindst ift. den grønne omstilling. Derfor er det helt centralt, at SMV’er har mulighed for at tilgå disse eksternt hos bl.a. GTS-institutterne. Med den nye digitale vejviser bliver det lettere for virksomheder at finde frem til relevante TDU-faciliteter, og det er positivt”, siger Ragnar Heldt Nielsen, direktør i GTS-foreningen og fortsætter:

“I GTS håber vi også, at den nye platform – og det overblik, der følger med – kan styrke viden om, hvor der mangler faciliteter og hvilke offentlige og private investeringer, der er behov for. Sammen kan vi gøre Danmark til et unikt testland for nye bæredygtige løsninger”.

Foto: FORCE Technology

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Kontaktperson

AT
Alexander Tonnesen
Kommunikation
ato@gts-net.dk

Send til en kollega

0.047