Salmonella en udfordring for jer? Påsken er lige om hjørnet
Påsken er for mange ensbetydende med æg i forskellige udstrækninger - både almindelige æg og chokoladepåskeæg hører påsken til - har I styr på Salmonella i jeres æg?
Salmonella har igennem flere år været en udfordring for mange virksomheder. Mikrobiologiforordningen beskriver en lang række produkter med nultolerance (negativ/25g.) med hensyn til Salmonella, i bl.a. hakket kød, fjerkræ, mælke- og vallepulver, kogte krebs og bløddyr, snittede frugt- og grønsagsblandinger, spirer, ost, smør, fløde, samt modermælkserstatning og tilskudsblandinger.
Vigtigt med Salmonella test
Det er derfor særlig vigtigt, at virksomheder, hvor Salmonella kan forekomme, og/eller der er grænseværdier for det produkt der produceres, har et velfungerende egenkontrolsystem med gennemtænkte risikovurderinger. Desuden er det væsentligt at have værktøjer der kan finde bakterien. I den forbindelse kan RAPID’ Salmonella anvendes.
Princippet bag RAPID’ Salmonella?
RAPID’Salmonella er en demonstration af to enzymatiske aktiviteter. Salmonella spp. tager form af typiske, let
identificerbare magenta kolonier (afsløring af C8 esterase). Modsvarende anvendes en anden farve, til at afsløre andre bakterier.
Fordele ved RAPID’ Salmonella
• Hurtige resultater - detektion af Salmonella spp. på 42 timer.
• Nem protokol - én opformering og én plade.
• Nem konfirmering - Salmonella Latex.
• Detekterer laktose-positive, S. typhi/paratyphi, både bevægelige og ikkebevægelige.
• Valideret af AOAC, Afnor og NordVal.
Læs mere om RAPID'Salmonella her
Spørgsmål?
Har du spørgsmål eller ønsker du at høre mere, så tøv endelig ikke med at kontakte vores produktspecialist, Ehsan, på tlf.: 22227592 eller e-mail: ehsan@fooddiagnostics.dk.