23948sdkhjf

Spar energi på din trykluftinstallation

| Medlemsnyhed | Indrykket af Alup Skandinavien

Vidste du at 70 % af din kompressors totale ejeromkostninger er energiomkostninger? Ved at energioptimere din trykluftinstallation kan der være mange penge at spare!

Der findes mange muligheder for at minimere energiforbruget i dit trykluftsystem. En af de mest effektive måder er varmegenvinding. Ved at genvinde varmen kan du opnå energibesparelser på op til 75 %, og samtidigt reducere dit miljøaftryk.

Få mere at vide om varmegenvinding i denne artikel.


Opnå energibesparelser med det samme

Ofte vil du kunne spare energi ved blot at kigge på din kompressors indstillinger. Det korrekte tryk er vigtigt, da en trykreduktion på bare 1 bar kan medføre energibesparelser på op til 9 %.

God ventilation i kompressorrummet, reparation af utætheder i rørsystemet samt periodisk vedligeholdelse er ligeledes gode metoder til at spare på energien.

Vælg den rigtige kompressor

Når du skal investere i en ny kompressor, er valg af kompressorteknologi et essentielt parameter. En frekvensstyret skruekompressor sparer cirka 35 % energi sammenlignet med en konventionel kompressor.

I frekvensstyrede skruekompressorer falder motorhastigheden når trykluftforbruget falder. Hermed forbruger kompressoren mindre energi. Som følge af denne energibesparelse, er tilbagebetalingstiden på merinvesteringen i den frekvensstyrede teknologi under 2 år (ved 4000 driftstimer om året).

Få overblik over dit energiforbrug

Vejen til energioptimering starter dog altid med overvågning og analyse. På baggrund af en trykluftmåling er det muligt at analysere trykluftinstallationens forbrug og hermed klarlægge de mest effektive optimeringspunkter.

ALUPs rådgivere kan hjælpe dig med at få foretaget en trykluftmåling og vi kommer gerne ud og vejleder dig til, hvordan du sparer mest muligt energi på dit trykluftsystem.

Kontakt vores rådgivere og få mere at vide om dine potentielle besparelser.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Alup Skandinavien

Åmarksvej 1
8250 Egå
Danmark
Alup Skandinavien

Send til en kollega

0.078