23948sdkhjf

Undgå utilsigtede produktionsstop

| Medlemsnyhed | Indrykket af BERNSTEIN A/S

Hold lågerne ind til maskinen og produktionsprocessen låst. Med en simpel løsning kan I undgå utilsigtede og dyre produktionsstop, samt sikre et godt produktionsflow og højere sikkerhed.

BERNSTEIN's løsning, som låser lågerne til produktionsprocessen, sikrer en kontrolleret standsning af maskinen, så for eksempel låger ikke kan åbnes, før maskinen er bragt helt til standsning. På den måde sikres såvel operatør som produktionsemne for unødig fare og risiko.

 

En el-lås er den perfekte løsning dertil. Med låsens smarte funktioner og muligheder for at kontrollere indgangen til produktionsprocessen, kan den implementeres i mange forskellige typer maskiner, hvor den sørger for, at sikkerheden er helt i top.

BERNSTEIN’s bud på den optimale løsning, når der kræves en kontrolleret standsning af en maskine eller proces, hedder SLC.

Behovet for at holde lågerne ind til maskinerne låst er tilfældet hos en virksomhed, der i en fuldautomatisk proces forarbejder emner under rotation. På grund af højhastighed, robotarmenes roterende bevægelser og højspænding i produktionsmaskinen skabes et højrisikoområde for både emner og operatør, hvis lågerne til maskinen åbnes under produktionsprocessen.

Sikkerhed hele vejen rundt
SLC fungerer her som sikkerhedsapplikation og kan agere enten som afskærmning og lås for operatørens sikkerhed eller som forebyggelse til utilsigtet driftsstop til skade for emnerne, der produceres i maskinen.

Der er således tale om en kontrolleret standsning af maskinen, da den elektriske lås indbygget i SLC’en sørger for, at for eksempel låger ikke kan åbnes, før maskinen er bragt helt til standsning.

Hos førnævnte virksomhed var ønsket at sikre operatøren for utilsigtet at blive udsat for stor fare. Ønsket var således at kontrollere processen i forbindelse med start og stop, så åbning af låger mv. ikke blev anvendt som stopfunktion. Den indbyggede elektriske lås sørger for at fastholde en høj sikkerhed på trods af maskinens inerti i forbindelse med standsning.

En fælles dialog om sikkerhed
Når vi i BERNSTEIN-teamet påbegynder en dialog omkring anvendelse af BERNSTEIN-produkter til sikkerhedsapplikationen, kredser fokus om, hvorledes vi finder den optimale sikkerhedsløsning for kunden.

Spørgsmålene går på både sikkerhedsbehov, og om maskinen skal afskærmes med hegn, wire, glas eller lignende. Derudover går drøftelserne på i hvor høj grad, der er tale om sikkerhed for operatøren, eller om det er at passe på emnet. Det handler altså om kundens reelle behov inden SLC implementeres i sikkerhedsløsningen.

Alt efter behovet kan forskellige accessoires tilføres applikationerne. Det er eksempelvis ved hjælp af et integrerbart håndtag muligt at lave ekstrahøj holdekraft eller en tilføjelse af en escapefunktion, som giver mulighed for åbning indefra.

Med andre ord finder vi sammen med kunden ud af, hvordan vi kan bidrage til, at produktet eller produktionen opsættes så optimalt som muligt.

 

Følg BERNSTEIN på LinkedIn eller få nyhederne direkte i din inboks.

Medlemsnyhed

Indrykket af
BERNSTEIN A/S

Sindalsvej 30
8240 Risskov
Danmark
BERNSTEIN A/S

Kataloger m.v.

Send til en kollega

0.094