23948sdkhjf

Food, Trends & Sustainability 2022

| Medlemsnyhed | Indrykket af Agro Food Park

For anden gang afholder Agro Food Park og Compass Group Danmark Food, Trends & Sustainability. En messe hvor vi fejrer og fremviser de nyeste fødevarer trends og bæredygtige løsninger.

Til årets Food, Trends & Sustainability har vi planlagt flere aktiviteter end tidligere. Vi har madmarkedet som vi plejer, hvor virksomheder sætter boder op, som man kan besøge. Der er en masse spændende indlæg om mad, trends og bæredygtighed. Compass Group afholder to workshops i løbet af dagen. Den ene workshop handler om bæredygtige fisk i sæson. Den anden workshop handler om, hvordan man kan bruge vilde ingredienser fra naturen i sin madlavning. Der vil også være mulighed for at komme på besøg hos to af de største virksomheder i Agro Food Park; Aarhus Universitets Institut for Fødevarer og Arla Innovation Centre. Sidst men ikke mindst inviterer Food & Bio Cluster Denmark i år til deres "Rising Star"-område, hvor man kan møde de nyeste food start-ups.

Hvis du ønsker at deltage, kan du tilmelde dig lige her: https://www.agrofoodpark.dk/nyheder-og-arrangementer/food-trends-sustainability-2022/

Madmarked
Madmarkedet er åbent hele dagen fra 11.30 til 16.00. Her vil det være muligt at besøge mere end 35 virksomheder, som udstiller deres produkter og/eller nyeste ideér inden for mad, trends og bæredygtighed. Alt kommer til at foregå i helt nye og moderne rammer i Agro Food Parks nyeste bygning Agro Food Park 26. På madmarkedet kan man bland andet møde KlimaMad.DK, Pure Dansk, Wbalance, More than a dressing, HKSCAN, Kjær Sommerfeldt og mange flere.

Rising Stars
Som noget nyt i år, har Food & Bio Cluster Denmark oprettet et område kaldet "Rising Star". Her vil der være spirende iværksættere og fremtidens bæredygtige virksomheder, som viser deres idéer og produkter frem for alle der har interesse. Kl. 14.00 kan du høre dem pitche deres idé, og du kan endda på vaske ægte Løvens Hule maner være med til at afgøre hvem der er dagens Rising Star.

Besøg
Endelig kan vi igen få lov at besøge nogle af de domiciler i Agro Food Park der er eget af de største virksomheder i Agro Food Park. Kom med når vi besøger to af de største virksomheder i Agro Food Park; Aarhus Universitets Institut for Fødevarer og Arla Innovation Centre.

13.00 - 13.40 - Besøg Aarhus Universitets Institut for Fødevarer
Tag med rundt på AU FOODS når institutleder Michelle Williams viser lidt rundt, og afholder to korte oplæg undervejs. Et oplæg i deres pilot plant hal og et oplæg i deres drivhuse. Dette besøg foregår på engelsk.

14.00 - 14.40 - Besøg Arla Innovation Centre
Director of Sustainable Packaging, Lise Bjerg Kildemark, giver et oplæg om Arlas arbejde med bæredygtig emballage i Arla Innovation Centre. Oplægget foregår i deres imponerende ankomsthal, og vil være på engelsk. Efter oplægget vil det være muligt at tage et kig ned i deres 2000m² store pilot plant.

Workshops
Compass Group afholder igen i år knald gode og yderst interessante workshops. Der er få pladser, så skynd dig at tilmelde dig. Begge workshops bliver afholdt to gange i løbet af dagen. Se beskrivelser for dem nedenunder her.

12.00 og 14.00 - Compass Groups hav-manifest
Compass Group har udviklet deres helt eget hav-manifest. Her sætters der fokus på de bedst mulige bæredygtige fisk i sæson, og tilmed på hvordan de anvendes i en kontekst som giver mening for deres daglige spisende gæster. Deltag i workshoppen og bliv klogere på manifestet, invasive arter m.m. – der er lovet godter for både ører og smagsløg.

13.00 og 15.00 - VÆR VILD med COMPASS
Hør Food Excellence Manager og forfatter af bogen ”Fremtidens Køkken” Liselotte Kira Gregers Andersen fortælle, hvordan du bliver mere VILD i hverdagen og med lethed kan trylle dine måltider om til magiske smagsbomber. Efter oplægget går man en tur i området og finder vilde urter. Du får en lille ting med hjem og der vil være smagsprøver på lækkerier med VILDE råvarer.

Faglige indlæg
Er du nysgerrig på hvad der røre på sig inden for mad, trends og bæredygtighed lige nu? I løbet af dagen bliver der afholdt 6 spændende og faglige indlæg om alt fra spiselige vandmænd til robotter på marken.

Tidsplanen er som følger:
12.00 - 12.20 - Vandmænd som sprød delikatesse
Ph.d. Studerende Mie Thorborg Pedersen hos SDU Bioteknologi forklarer, hvordan hun som en del af hendes ph.d. projekt har skabt sprøde delikatesser af vandmænd. Hør hvordan hun forvandler et dyr som består af 98% vand, til en knasende sprød delikatesse.

12.40 - 13.00 - TrendXplorer
Co-Founder og CEO Rasmus Linnet fra TrendXplorer AI fortæller hvordan man kan forudsige et produkts succes ved hjælp af kunstig intelligens.

13.20 - 13.40 - Lab Mi_k
Seniorforsker Stig Porup hos Aarhus Universitet forsker lige nu i hvordan man skabe en in vitro mælkeproduktion. Stig vil give et indblik i, hvordan man kan skabe en næringsrig og bæredygtig mælkeproduktion i laboratoriet.

14.00 - 14.20 - Bæredygtig fødevareproduktion
Senior Vice President Thomas B. Olsen fra Niras holder oplæg om fremtidens bæredygtige fødevareproduktion i praksis.

14.40 - 15.00 - Food trends 2022/2023
Strategisk Food Planner Hanne Harbo hos Nørgård Mikkelsenfortæller om hvilke fødevaretrends vi ser i samfundet lige nu og i nærmeste fremtid.

15.20 - 15.40 - Robotti
Founder og Co-owner Ole Green fra AgroIntelli fortæller om deres bud på fremtidens landbrugsmaskine Robotti. En robot styret med kunstig intelligens, som kan tage sig af alle stadier i plantning, dyrkning og høst af marker.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Agro Food Park

Agro Food Park 13
8200 Århus N
Danmark
Agro Food Park

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.08