23948sdkhjf

Nyt koncept til veganske drikke direkte fra hele korn

| Medlemsnyhed | Indrykket af Admix Europe ApS

Helt nyt koncept til fremstilling af veganske drikke direkte fra hele korn. Med Boston Shearmill® har Admix ikke blot erstattet en mere kompliceret og dyrere proces, men også gjort det muligt for kunden at spare udgifter på råvareindkøb.

Vi finder i dag et stadig større udvalg af vegetabilske produkter, som erstatter vores gammelkendte animalske fødevarer, og markedet for alle typer veganske produkter stiger fortsat. Vi kan i dag vælge soyamælk, mandelmælk, havremælk og en lang række andre veganske drikke fra supermarkedets hylder, hvor vi engang blot fandt mælk. Og denne tendens ses overalt.

Admix skal snart levere i alt fire af vores stærke Boston Shearmills til Polen, hvor de kraftige mixere skal bygges ind i to proceslinjer til fremstilling af veganske drikke direkte fra korn og kerner.

Kunden fremstiller i dag veganske drikke på basis af soja, ris, mandler og andre råvarer, som først er formalet til mel, og det var i forbindelse med forsøg på at optimere juiceproduktionen, at idéen opstod til at producere direkte på basis af korn og kerner. Hvis det var muligt, kunne kunden spare betydelige beløb på råvareindkøb.

Gennem de seneste måneder har kunden således testet Admix Boston Shearmill på sin fabrik i Polen. Først demonstrerede testene, at netop denne high shear mixer kan formale forskellige meltyper til de ønskede partikelstørrelser uden brug af højtrykshomogenisering. Men opgaven udviklede sig derfra, og forsøgsperioden blev forlænget, da kunden erfarede, at Admix Boston Shearmill også er i stand til at formale de hele korn og kerner.

Boston Shearmill arbejder kontinuerligt, og de nye proceslinjer indeholder således hver to Boston Shearmills placeret i serie. Hver mixer er forsynet med tre gange tre mixerhoveder, hvor vi starter med grov og går videre til finere og finere formaling. På denne måde er det muligt at opnå den ønskede partikelstørrelse uden på noget tidspunkt at recirkulere produktet. Råvaren er hele korn eller kerner opslæmmet i vand. Kornene bliver formalet vådt i den første Boston Shearmill og fortsætter til endnu en Boston Shearmill for endelig formaling med ultrafine mixerhoveder til ønsket partikelstørrelse.

Med de to Boston Shearmills I serie har det været muligt at undgå recirkulering og dermed opnå maximal produktionskapacitet, det har også været muligt at undgå fordyrende højtrykshomogenisering af produktet, og endelig har kunden i dag en proces, som er baseret på hele kerner og ikke længere på de dyrere meltyper. Der spares på råvareindkøb og spild er samtidig blevet reduceret. Kunden valgte at investere i to proceslinier med i alt fire Admix Boston Shearmills.                                                                                                                                                                                                                                                                     


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Admix Europe ApS

Præstemosevej 2-4
3480 Fredensborg
Danmark
Admix Europe ApS

Billeder & videoer

Boston Shearmill mixerhoveder

Send til en kollega

0.078