23948sdkhjf

Erfa-gruppe om fødevareallergener

| Medlemsnyhed | Indrykket af Teknologisk Institut

NOFA er Teknologisk Instituts erfaringsgruppe om fødevareallergener. I flere år har vi hjulpet virksomheder med at blive klogere på allergener, og hvordan de kan arbejde med dem. Der er også plads til dig.

På Teknologisk Institut har vi flere erfaringsgrupper, også kaldet erfagrupper, hvor virksomheder deler deres oplevelser med hinanden og styrker deres indsigt i forskellige emner. En af de grupper er NOFA, som står for Netværk Om Fødevare-Allergener. I erfagruppen får virksomheder information fra vores eksperter og fra hinanden om, hvordan de bedst kan håndtere den risiko, som er forbundet med fødevareallergener.

I øjeblikket er 15 virksomheder medlem i NOFA. Crispy Food har været medlem siden 2018 og kender til arbejdet med allergener fra deres produktion af morgenmadsprodukter.

—  Allergener er en af de største risikofaktorer, vi arbejder med. Derfor er det også altid interessant at høre, hvad andre gør, og hvilke tilsvarende udfordringer de andre løber ind i, fortæller Tina Skotte, QA-manager hos Crispy Food.

Værdifuld læring
– Som medlem af NOFA bliver du opdateret på seneste nyt, forskning og udvikling inden for fødevareallergener. Du har også mulighed for at lære, hvordan du beregner niveauet af et utilsigtet indhold af en fødevareallergen, så du dermed kan vurdere risikoen for, at en følsom forbruger oplever en allergisk reaktion, siger Inger Olesen, som står i spidsen for NOFA og arbejder som sektionsleder på Teknologisk Institut. 

— Den vigtigste grund til, at Crispy Food er med i NOFA, er, at vi får en viden om, hvad der sker indenfor dette område rundt omkring i verden. Det er essentielt for os, at vi hele tiden kan holde det rigtige niveau af styrende foranstaltninger. Vi må ikke gøre for lidt, men vi skal heller ikke gøre for meget, siger Tina Skotte.

Kvalificeret samarbejde med leverandører
Hos Crispy Food har NOFA haft en stor indflydelse på, hvordan de behandler deres leverandørers vurderinger af allergener.

—  NOFA giver os et indtryk af, om vi er for skrappe og for bekymrede, eller om vi kan have en lidt lettere tilgang. Det har en stor indflydelse på, hvordan vi tænker allergener og særligt “spor af”. Når vi får nogle vurderinger fra vores leverandører, er vores viden fra NOFA med til at bestemme, om vi viderefører deres spormærkning, eller om vi overhovedet skal tage den vare med ind i vores produktion. Så jeg vil helt klart anbefale andre at deltage i NOFA, siger Tina Skotte.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Teknologisk Institut

Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus C
Danmark
Teknologisk Institut

Send til en kollega

0.094