De glemte steder i rengøring af åbne anlæg
Tips til oversete områder i rengøring af åbne anlæg
Et stærkt OPC-program (Open Plant Cleaning) er afgørende for ethvert fødevareproduktionsanlæg, hvor alle overflader og alt udstyr skal rengøres og om nødvendigt desinficeres før en ny produktionscyklus.
Er du ofte bekymret over et vedvarende listeria-problem? Eller ville du ønske, at dit anlæg var renere for at fremme medarbejdernes engagement og forpligtelse over for dit program for fødevaresikkerhedskultur? Så er disse tips noget for dig.
OPC-programmer kan have en positiv indvirkning på mange områder. Det vigtigste er, at programmet reducerer patogener og fordærvsmikroorganismer på anlægget, men det kan også forbedre kulturen for fødevaresikkerhed og stoltheden på arbejdspladsen. Ligesom derhjemme er der ingen, der ønsker at vise deres gæster en middag, der er tilberedt i et beskidt køkken.
Et effektivt OPC-program skal omfatte områder, hvor produktet både er i direkte kontakt med overflader og i høj risiko for indirekte kontakt eller krydskontaminering.
Læs resten af artiklen her
Skrevet af Adam Ruskin, Food and Beverage Food Safety Manager - Ecolab Europe
[Artikel på engelsk]