23948sdkhjf

Studerende vinder bronze i konkurrence om fremtidens fødevar

| Medlemsnyhed | Indrykket af DTU Fødevareinstituttet

Udvikling af en sund, bæredygtig to-go snack baseret på favabønner har givet fire studerende fra DTU en bronzemedalje i den europæiske konkurrence om innovative fødevarer, Ecotrophelia Europe.

De fleste færdiglavede snacks til børn er fulde af fedt og sukker, selvom mange forældre ønsker at tilbyde deres børn sunde og bæredygtige fødevarer. Det er baggrunden for, at tre DTU-studerende satte sig for at udvikle en ny sund og bæredygtig to-go snack målrettet børn over tre år. Det skete som en del af faget Ecotrophelia Blue Dot course, der har undervisere fra DTU Fødevareinstituttet. 

Kiksen crrrunchies er baseret på favabønner, også kendt som hestebønner, der er rige på protein fibre og B3-vitaminer. Den er udviklet i DTU Foodlab og testet i en børnehave med gode resultater. 

Europæisk finale om innovative fødevarer
Kiksen og den tilhørende businessplan har sendt de tre studerende Martha Gottlieb, Suellen Ermelindo Ferro og Savino Strippoli hjem med en bronzemedalje og 2000 euro i finalen i den europæiske studenterkonkurrence, Ecotrophelia, som blev holdt den 16-17. oktober 2022 i Paris.

Konkurrencen Ecotrophelia har til formål at tilskynde studerende til entreprenørskab og fremme udviklingen af nye innovative fødevarer. Konkurrencen er organiseret af den europæiske teknologiplatform "Food for Life", ANIA (National Association of Food Industries) og CCI Vaucluse.

Læs nyheden på DTU Fødevareinstituttets website

Medlemsnyhed

Indrykket af
DTU Fødevareinstituttet

Kemitorvet
Bygning 202
2800 Kgs Lyngby
Danmark
DTU Fødevareinstituttet

Send til en kollega

0.079