23948sdkhjf

ISO 14001-miljøcertifikat skal gøre Procudan bedre

| Medlemsnyhed | Indrykket af Procudan A/S

Forbrugere efterspørger grønne produkter, og virksomheder vil gerne kunne levere. For Procudan er det vigtigt, at vi vores miljøpåvirkning er så lille som mulig.

Effektiv miljøledelse gør en forskel for en virksomhed som Procudan.

Der er mange ressourcekrævende processer, som kører for at holde gang i det store maskineri, der holder gang i vores internationale netværk af leverandører, kunder og transport.

En hver form for spild og overforbrug går ikke alene ud over miljøet, men rammer også vores effektivitet og konkurrenceevne.

Derfor er vi, vores kunder og ikke mindst miljøet bedst tjent med, at vi er helt skarpe på, om for eksempel vores energiforbrug er så lavt, som det kan være.

Derfor har vi begyndt en proces med at blive miljø-certificeret efter standarden ISO 14001, som stiller høje krav til effektiv miljøledelse.

Stort dokumentationsarbejde
I første omgang har det betydet, at vi har skulle indsamle en masse data fra vores egne arbejdsprocesser og fra vores leverandører.

Det er vores kvalitetsafdeling, som har stået for benarbejdet i den sammenhæng. Mens nogle af vores leverandører har bidraget med dokumentation fra deres produktioner.

Arbejdet er godt givet ud, fortæller Karin Hansen fra FoodEfficiency, der som ekstern konsulent styrer processen for Procudan.

- Er der steder, hvor der er for meget spild, eller hvor forbruget af energi eller vand er forholdsvist højt? Jamen, så er det nok der, der er mest at hente. Både for miljøet, men også for virksomheden, siger hun.

Fødevaresikkerhed har prioritet
For en virksomhed som Procudan er der nogle udfordringer i forbindelse med certificeringen. Blandt andet at vi ikke kan gå på kompromis med kvalitet og fødevaresikkerhed.

Men det er en vilkår for processen, forklarer Karin Hansen.

- Som fødevarevirksomhed lever Procudan allerede op til en masse krav, og dem bygger vi egentlig videre på. Vi skal finde ud af, hvordan vi kan opfylde miljøkravene, uden at kompromittere andre standarder, der er helt afgørende for virksomhedens arbejde, siger hun.

Selve certificerings-processen forventes at være afsluttet i begyndelsen af 2023. Derefter vil miljøarbejdet være en del af Procudans samlede ledelsessystem.

Læs mere om Procudans CSR, og hvordan vi arbejder med FNs verdensmål her.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Procudan A/S

Bronzevej 1
6000 Kolding
Danmark
Procudan A/S

Send til en kollega

0.094