23948sdkhjf

Disse emner betyder mest for danskernes valg af fødevarer

| Medlemsnyhed | Indrykket af DTU Fødevareinstituttet

Pris, smag, fødevaresikkerhed og varens geografiske oprindelse er de vigtigste emner for danskernes valg af fødevarer ifølge en forbrugerundersøgelse fra den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA.

Danskerne har høj tillid til de nationale myndigheder sammenlignet med den gennemsnitlige europæer. 89% af danskerne svarer, at de har tillid til information om fødevarerisici fra de nationale myndigheder mod kun 66% af europæerne samlet set. Til gengæld svarer 35% af danskerne, at fødevaresikkerhed påvirker deres beslutninger om fødevareindkøb mod 46% af europæerne samlet set.

Pesticidrester, mikroplastik og antibiotikarester bekymrer
Der tegner sig også et billede af at danskerne er mere bekymrede for en lang række fødevarerelaterede emner end europæerne samlet set. Det gælder f.eks. pesticidrester i fødevarer (50%), rester af antibiotika, hormoner eller steroider i kød (50%) og mikroplastik fundet i fødevarer (47%).

Det viser undersøgelsen Eurobarometer 2022 fra EFSA om fødevaresikkerhed i EU, som er den fjerde undersøgelse af denne type siden 2005. Baseret på interviews med 27.000 personer i hele EU præsenterer den et skiftende billede af, hvordan europæere vælger fødevarer, deres fødevaresikkerhedsbevidsthed og bekymringer, og hvem de har tillid til for information om fødevaresikkerhedsspørgsmål.

Læs hele nyheden på DTU Fødevareinstituttets website .

Medlemsnyhed

Indrykket af
DTU Fødevareinstituttet

Kemitorvet
Bygning 202
2800 Kgs Lyngby
Danmark
DTU Fødevareinstituttet

Send til en kollega

0.094