23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Markante energibesparelser ved skift til UV-LED hærdning

Frontego, en dansk producent af køkken- og badmøbler, har i samarbejde med Sherwin-Williams Denmark A/S og EFSEN UV & EB Technology opnået store drifts- og energibesparelser.

Frontego har yderligere opnået en mere ensartet kvalitet ved at skifte fra normalt UV-lys til UV-LED lys i produktionen. Frontego stiller store krav til kvaliteten af de produkter, de sender ud på markedet. Det var derfor vigtigt for dem, at Sherwin-Williams, efter installationen af W-LED modulet fra EFSEN, var i stand til at udskifte UV-sealeren til en UV-LED-hærdende sealer. Dette endog en biobaseret sealer af samme høje kvalitet som tidligere.

 Fordelene for Frontego er: 

  •  Mindre strømforbrug: ved UV-LED, sparer man på den, for tiden, meget dyre el
  • Koldere emner: dette forlænger slibebåndets levetid, og køling er ikke nødvendig
  • Uniform hærdning: det giver en mere stabil produktion, da emnerne belyses lige meget i midten og yderst på siderne
  • Pladsbesparelser: en W-LED behøver ikke gulvplads til eltavle og ventilationsrør i loftet, da alt er integreret.
  • Mere oppetid i produktionen: vedligehold er drastisk reduceret, ligesom antallet af rørskift og måling af UV-output kan nedsættes, da W-LED har indbygget ICAD ®

 

EFSEN UV & EB Technology

EFSENs produkt W-LED til træindustrien er udviklet specifikt til alle de linjer i træ- og møbelindustrien, som ønsker at gå fra konventionel UV til UV-LED uden at skulle lave store ændringer eller stoppe i længere tid. Desuden har EFSEN implementeret ICAD ® teknologien, som gør det muligt at køre med uniformt lys og samtidig have online kontrol over sin UV-LED produktion. EFSEN vil inden udgangen af Q2-2023 have medvirket til ombygning af mere end 60 UV-stationer rundt omkring i Europa, og efterspørgslen på den optimerede løsning er kraftigt stigende fra alle lande.

 

SHERWIN-WILLIAMS DENMARK A/S

Sherwin-Williams har flere års erfaring med UV-LED tørring, og Sherwin-Williams’ systemer til LED-tørring bliver brugt i flere lande. Interessen for denne type produkter er stigende, også i Danmark. I projektet hos Frontego har Sherwin-Williams haft fokus på at optimere processen uden at gå på kompromis med de andre kvalitetsparametre i produktionen. Et vigtigt parameter har været, at UV-primeren er gennemhærdet, og at slibningen/slutresultatet ikke forringes i forhold til tidligere anvendte system. UV-produktet fra Sherwin-Williams lever op til disse krav.

Effektiv energibesparelse

Energieffektivitet er et stort krav til enhver moderne virksomhed. Den forventede energibesparelse hos Frontego på op til 55 % realiseres ved at vælge EFSENs W-LED-system, der er luftkølet og derfor ikke bruger extra energi på vandkøling. Derudover hjælper den lange levetid og det minimale vedligehold til at maksimere produktionslinjens oppetid. Standby-strømforbruget for konventionelle UV-lamper fjernes, når man vælger UV-LED, hvilket øger den faktiske effektivitet yderligere.

Billig installation

Da EFSENs W-LED er et modul med alt-i-et, har Frontego selv kunnet installere W-LED’en. Det er meget simpelt at løfte den op på linjen, og derefter bare tilslutte strøm og linjesignal. Der har derfor ikke været dyre installationsomkostninger eller brug for besøg.

Frontego

Frontego har efter installationen i august 2022 dokumenteret virkelig store energibesparelser ved skiftet til LED. Frontegos egen målinger viser op til 75% besparelse af elforbruget fra tidligere UV-lamper til den nye W-LED - en besparelse på mindst 25kWh + ca. 10kWh fra ventilation og eltavle. Investeringen forventes derfor at være betalt tilbage på kun 2 – 3 år ved 1 skift/5 dage om ugen.

UV-output

Intensiteten er 11-doblet og energien fordoblet ved udskiftningen fra tidligere UV til W-LED løsningen.

 

For mere information kontakt:

 Sherwin-Williams Denmark A/S

Kristen Haugstrup

Salgskonsulent

Nystedvej 5

DK-7400 Herning

 Email: kristen.haugstrup@sherwin.com

Tlf: +45 2338 9556

  

EFSEN UV & EB Technology A/S

Flemming Madsen

Technical Manager

Skovlytoften 33

DK-2840 Holte

Email: flemming@efsen.dk

Tlf: +45 2127 6893

 

EFSEN UV & EB TECHNOLOGY (Efsen Engineering A/S)
Skovlytoften 33
2840 Holte
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK13483744
P nummer: 1000572553

Kontaktperson

Flemming Madsen
General Manager
+45 4565 0267 flemming@efsen.dk

Send til en kollega

0.047