23948sdkhjf

Stort drama om romkugler

| Medlemsnyhed | Indrykket af Procudan A/S

Det blev en højst overraskende, men fortjent vinder af årets romkugle-konkurrence i Procudan.

På overfladen er det sjovt og hyggeligt at lave en konkurrence på arbejde. Og alle har jo glæde af det, når kollegerne serverer hjemmelavede romkugler for hinanden.

Men i en fødevarevirksomhed, hvor medarbejderne er stolte af deres teoretiske og håndværksmæssige faglighed, så bliver det hurtigt alvorligt, for der er præstige i at vinde en konkurrence, der handler om at lave den bedste fødevare.

Lad os bare sige, at niveauet var højt. Og det var spændingsniveauet også.

Alkohol er det danske twist
Konkurrencen blev afviklet i løbet de november og december, så der var tid nok til, at de mange deltagere kunne give deres bud på en rigtig god romkugle med alle de sensoriske kvaliteter, der nu hører til.

Kollegerne kunne så give points til produkterne ud fra nogle fastlagte kriterier, som dækkede for eksempel overtræk og anvendt rom.

Konkurrencen blev i år styret af vores norsk-fødte kundechef Oddbjørn Balke, som indtil for nylig ikke vidste helt præcist, hvad en romkugle er.

Men det er han og alle vi andre blevet ret meget klogere på nu.

-  Det er jo ikke så kompliceret et koncept. Altså en romkugle er jo en slags popcake, bare uden en pind. Det særligt danske twist er vel, at der skal være alkohol i, forklarer han.

Ingen valgobservatører
Vinderen blev annonceret lige inden jul. Og ganske overraskende blev det administrerende direktør, Tommy H. Pedersen, som fik flest points.

Det førte til lidt murren i krogene. Ordet korruption blev nævnt. Og der blev spurgt til, om der havde været internationale valgobservatører til at overvåge optællingen af stemmerne.

Omvendt måtte konkurrenterne erkende, at direktøren havde lavet en enestående flot præsentation af sit produkt, der endda kunne levere en masse ekstra julestemning.

Direktøren afviser da også alle anklager om valgsnyd og tilkøbt assistance.

-  Vores gode kollega, Oddbjørn, tog initiativ til konkurrencen, hvilket jeg naturligvis gerne ville bakke op omkring. Og da jeg ved, at niveauet er højt, så måtte jeg steppe op for at have en chance. Så jeg gik all in på juletema, siger han.

Den norske romkugle-novice endte med en tredjeplads i konkurrencen. Og det var han trods alt godt tilfreds med. For som han vist nok sagde:

- Alltid kjekt å være med på en så jysla jille leg.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Procudan A/S

Bronzevej 1
6000 Kolding
Danmark
Procudan A/S

Send til en kollega

0.11