23948sdkhjf

Trøffeltid hos Gastro Import

| Medlemsnyhed | Indrykket af Gastro Import ApS

Trøfler fås året rundt, men varierer ekstremt i duft, smag og pris afhængig af type og sæson. Nu her er den sorte vintertrøffel allerbedst, og bestiller du gennem Gastro Import, sendes de direkte fra vores italienske eller franske leverandør til dig.

De bedste trøfler har for længst opnået gastronomisk stjernestatus helt på højde med caviar og safran, og den verdensberømte hvide trøffel – også kendt som Alba-trøflen – koster mange mange tusinde kroner kiloet. Af samme grund er den selvsagt få forundt, men den fine sorte vintertrøffel – Tuber Melanosporum Vitt., eller Perigord-trøflen – er det helt rigtige alternativ og anses af mange kokke for at være den eneste rigtige trøffel foruden den ubetalelige hvide.

Den sorte vintertrøffel har en aroma og nuancerigdom, der langt overstiger de andre sorte trøffeltyper. Af typiske duftnoter finder man skovbund, chokolade, mokka og svampe, som alle går igen i smagen, der er nuanceret og intens. Den sorte vintertrøffel reagerer desuden reagerer rigtig fint på opvarmning og i tilberedt mad, hvor den i modsætning til de fleste andre trøfler ikke mister smag.

Vores sorte trøfler kommer fra Frankrig og Italien i henholdsvis Perigord og Lombardiet, hvor de alle høstes naturligt i det fri af rutinerede trøffeljægere med trofaste trøffelhunde ved deres side. 

Og trøffeljægerne knokler i disse måneder. Det er hårdt arbejde, hvor vind og vejr sætter sine tydelige spor, da jægeren ofte skal følge sin hund gennem krat og buskads og over stok og sten i jagten på de værdifulde små knudrede klumper.

Den ”nemmeste” (det er aldrig nemt at finde trøfler) måde at opstøve jordens diamanter på er ved hjælp af den mest veludviklede trøffelsnude på planeten. Grisens. Og den skal være af hunkøn. Det er der en helt speciel grund til. Soens helt særlige næse for trøflerne skyldes nemlig, at de små delikatesser deler duft med en brunstig orne, men netop af den grund bruger langt de fleste trøffeljægere hunde nu om dage, da det kan være sin sag at få trukket en opstemt hungris væk fra trøflen, når hun først har lokaliseret den, hvorimod hundene er nemmere at træne.

Foruden trøflernes mageløse smag, er det netop den svære jagt på dem, der selvfølgelig er en af de primære årsager til, at priserne på produktet kan eksplodere – de er både svære at dyrke og endnu sværere at finde i naturen, og fangsten varierer fra år til år, samtidig med at efterspørgslen altid er skyhøj.

Trøflerne kan bestilles i ordrer af 250 gram og opefter til gældende dagspris gennem Gastro Import.

Bestilling og forespørgsler skal ske på dialog@gastro-import.com.  


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Gastro Import ApS

Kanalholmen 19
2650 Hvidovre
Danmark
Gastro Import ApS

Kataloger m.v.

Billeder & videoer

Risotto med sort vintertrøffel - en klassiker!Sort trøffel, jordens diamanter, det sorte guld. Kært barn mange navne,

Send til en kollega

0.096