23948sdkhjf

GTS-institutter skal hjælpe industrien med at indføre AI

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-foreningen

EU projektet “AI MATTERS” skal hjælpe danske og europæiske robot- og teknologivirksomheder med det nyeste inden for test- og forsøgsfaciliteter til at implementere kunstig intelligens i produktionen.

Kunstig intelligens vurderes at have et stort potentiale i industrien. Kunstig intelligens kan fx bruges til robotter i produktionsvirksomheder og optimering af produktionsudstyr ved hjælp af data og algoritmer, som kan sætte virksomhederne i stand til at skabe bedre produkter, tjenester og ydelser til deres kunder. Bl.a. gennem produktionsoptimering og energi- og materialebesparelse.

Målet med AI MATTERS er – i tæt samarbejde med den europæiske robotindustri og fremstillingsindustri – at få modnet nye intelligente robotløsninger og dermed hjælpe teknologivirksomhederne tættere på markedet, så den europæiske fremstillingsindustri bliver globalt førende inden for anvendelsen af kunstig intelligens og robotter. Teknologisk Institut leder initiativet AI-MATTERS i Danmark, og samarbejder med Odense Robotics, Alexandra Instituttet og FORCE Technology.

Konkret skal de danske partnere i indsatsen hjælpe teknologiudviklere og -udbydere med test af det nyeste inden for kunstig intelligens og robotteknologi til produktionen. Det skal være med til at sikre EU en plads i front, når det kommer til teknologi.

Du kan læse mere i den fulde artikel her

Kontakt: Teknologichef Kurt Nielsen, Teknologisk Institut, mobil 7220 2211, mail: kuni@teknologisk.dk

Foto: Teknologisk Institut


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-foreningen

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-foreningen

Send til en kollega

0.096