23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Spar energi og råvarer med produktionsoptimering fra Werma

Werma SmartMONITOR Andon systemet bygger på en selvstændig platform, der indhenter og distribuerer signaler på tværs af det eksisterende produktionsudstyr. Software platformen er gratis og uafhængig af anden IT mæssig infrastruktur.

Spar på energien og forøg produktionen

Lyder det selvmodsigende? Både ja og nej, idet de fleste produktionsapparater dagligt oplever råvarespild og uønskede stop grundet ventetid fra andre dele af produktionen. Ved at analysere data kan man finde flaskehalse og derved optimere produktionen, således at der producerers mere med den samme energimængde.

Med andre ord kan man med Andon systemet hurtigt identificere skjult produktionspotentiale i det eksisterende produktionsapparat, således at man efter optimering kan producere mere og virksomheden blive mere effektiv.

Hvis du eksempelvis har en plaststøbemaskine, så er det meget fint at vide, at den arbejder, men hvor meget producerer den? Hvor mange støbecyklus har maskinen pr. minut? Arbejder den iht. normen, eller støber den for langsomt grundet manglende varme, køling eller forsyning af råvarer? Dette er vigtigt at vide, således at effektiviteten kan holdes i top.

Disse data kan indhentes fra alle typer af maskiner eller produktionsceller ved hjælp af et lystårn, der modtager signaler fra maskinen selv, eller medarbejderne der arbejder ved maskinen, samt et tællemodul, der løbende registrerer støbecyklusserne. Alle data sendes fra den lokale slave enhed via wifi, eller LAN til en master, der er forbundet med en PC, eller en Virtuel server. 

I mindre virksomheder kan det være en fordel at opsætte systemet på en dedikeret PC. Det tager kun et par timer og kræver ikke IT support og er i det hele taget en meget lille investering. Software delen,hvor man gemmer data og analyserer oplysningerne, er ganske gratis i hele systemets levetid.

I større virksomheder vil man som oftest installere en VM på firmaets lokale virtuelle platform. Dette kræver, at firmaets IT afdeling opretter en VM og sætter den op til at modtage data fra det lokale LAN. Igen er softwaren gratis i hele systemets levetid, altså ingen månedlig eller årlig service fee.

Med et Andon system registreres  alle hændelser automatisk, der forhindrer eller reducerer produktionseffektiviteten. Man vil hurtigt opdage skjulte flaskehalse i form af maskindele, der ikke arbejder effektivt, samt intern logistik som kan optimeres.

Er det et stort projekt, og er det meget besværligt og dyrt?

Montage og idriftsættelse tager fra få timer til flere dage afhængig af projektets omfang.

Alting er jo relativt, men en lille virksomhed med 20-30 produktionspunkter kan uden problemer sættes op på en PC i løbet af en enkelt dag. Det store arbejde opstår,  når man skal udvikle standard jobs på maskiner og medarbejdere, samt når man skal lave generelle analyser på de indhentede data.

Når dette er sagt, så har Andon softwaren rent grafisk mange standard visninger, som kan vise, hvor effektive maskinerne er, målt over tid.

Hvis man som større virksomhed med måske 200-250 målepunkter i en enkelt produktionshal ønsker et Werma SmartMONITOR Andon system, så vil man altid sætte systemet op på en Virtuel  server platform som eksempelvis VMware. Dette vil kræve, at firmaets IT ansvarlige inddrages med hensyn til etablering af en dedikeret VM klient samt adgang til virksomhedens LAN. Når det IT mæssige er på plads, kan man montere og idriftsætte 25-50 lystårne pr. dag, hvilket betyder at der skal afsættes 4-5 arbejdsdage til idriftsættelse af systemet.

Alle Andon systemer koster licens betaling, eller hvad?

Det er helt rigtigt at de fleste Andon systemer har en eller anden licensmæssig omkostning, der skal betales.

WERMA har to forskellige systemer, hvor det ene er gratis,  og det andet koster en månedlig license fee.

Det her omtalte SmartMONITOR system er ganske gratis , når først man har købt lystårnene og WIN wifi slave/master modulerne. SmartMONITOR kører på lokalt LAN og lokale PC'er eller server

Werma har også det Cloud baserede WeASSIST Andon system, som kræver en license fee.

Hvis du vil vide mere om WERMA Andon systemerne , så klik her

Er du klar til at teste, om systemerne er noget for dit produktionsapparat, så kontakt vor produktchef Brian Ziegler på tlf 60208040, eller mail: bz@robotech.dk, så aftaler vi nærmere omkring demonstration og test i jeres virksomhed.

Alle test udføres uden beregning

ROBOTECH står også gerne til rådighed for betalt rådgivning ifm. udrulning og implementering af hele systemet i jeres virksomhed. Vi udarbejder individuelt  tilbud på basis af opgavens omfang.

 

 

ROBOTECH A/S
Blokken 31
3460 Birkerød
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31936497
P nummer: 1014994277

Kontaktperson

Brian Ziegler
Produktchef
+45 60208040 bz@robotech.dk

Send til en kollega

0.047