23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fund af resistente ESBL bakterier i kød fra kyllinger

Eurofins Steins Laboratorium tilbyder akkrediteret analyse for ESBL producerende E. coli

ESBL-bakterier er et af de hurtigst stigende resistensproblemer verden over. ESBL producerende bakterier er i stand til at nedbryde de antibiotika, der hyppigst anvendes på sygehusene, hvorved en effektiv behandling forsinkes - og måske sættes i gang for sent.

Den årlige DANMAP-rapport fra 2011 viser, at næsten hver anden prøve fra både importeret og dansk kyllingekød indeholder ESBL-bakterier. Det er markant flere end tidligere i det danske kyllingekød. Knapt hver tiende prøve fra dansk kyllingekød var positiv i 2010.

Eurofins Steins tilbyder analyse for ESBL producerende E. coli. Typisk undersøger vi for pos / neg i 5g kød eller i en svaberprøve. Første trin i analysen påviser bakterier, der er i stand til at vokse frem ved tilstedeværelse af cephalosporiner i relativ lav koncentration og identifikation af E. coli blandt de fremvoksede kolonier. En endelig fastlæggelse af, om der er tale om ESBL-producerende E. coli, sker efterfølgende ved en resistensbestemmelse og eventuel gen-påvisning.

ESBL-bakterierne er E. coli bakterier, men der er ikke nogen umiddelbar sammenhæng med de bakterier, som netop har været årsag til sygdomsudbrud i Nordtyskland og også har gjort nogle danskere syge.

Læs mere om ESBL

Kontakt vores kundecenter på 70 22 42 86 for flere oplysninger. Du kan også sende din forespørgsel til food@eurofins.dk.

Eurofins Steins Laboratorium A/S
Ladelundvej 85
6600 Vejen
Vejen Kommune
Danmark
CVR nummer: DK87373010
P nummer: 1008700229

Send til en kollega

0.047