23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Eurofins analyserer frugt og grønt

Antallet af mennesker, der bliver syge af at spise frugt og grønt, er steget de sidste år. Eurofins tilbyder analyser af frugt og grønt - og analyseprogrammer til screening af jeres produkter.

Antallet af mennesker, der bliver syge af at spise frugt og grønt, er steget de senere år – ikke blot i Danmark men i hele EU.

Der bliver spist mere rå frugt og grønt, og vi importerer disse fødevarer fra lande, som måske ikke stiller samme krav til hygiejne og produktionsforhold, som gælder i EU. Mange mennesker er fx blevet syge af at spise frugt eller grønt, der har indeholdt salmonella, campylobacter eller pesticidrester.

Eurofins tilbyder analyser af frugt og grønt og kan også hjælpe med at sammensætte et analyseprogram, som I kan anvende til rutinemæssig screening af jeres produkter.

Salmonella, campylobacter og norovirus i frugt og grønt

EU stiller blandt andet krav til frugt og grønt i forordning 2073/2005, der omhandler mikrobiologi.

Her kan man fx finde følgende krav:
Spirer:
<100 cfu / g Listeria Monocytogenes

Spirer, snittet frugt og grønt samt upasteuriseret frugt- og grønsagssaft:
Salmonella ikke påvist.

Snittet frugt og grønt samt upasteuriseret frugt- og grønsagssaft:
E. coli (m=100 cfu / g, M=1000 cfu / g)

Det kan være relevant at analysere for andre parametre og i andre prøver, når man tænker på, hvilke sygdomme, vi ofte sætter i forbindelse med frugt og grønt. Der har mellem 2005 og 2010 blandt andet været udbrud af Cl. Pefringens fra kikærter, ETEC fra salat og friske krydderurter, salmonella fra spirer og shigella fra sukkerærter og minimajs.

Der har de senere år været en del udbrud af norovirus fra frosne hindbær. Derfor skal man nu varmebehandle bærrene i mindst et minut ved 100°C inden servering.

Derudover kan det være relevant at undersøge frugt og grønt for campylobacter og enterococcer.

Kontakt laboratoriet på 70 22 42 86 eller send en mail til food-mikrobiologi@eurofins.dk.

Kemiske analyser af frugt og grønt
Man anvender pesticider til at bekæmpe insekter, ukrudt, svampe eller til at regulere plantevækst. Brug af pesticider indebærer en risiko for, at man kan finde restindhold af stofferne i blandt andet frugt og grøntsager.

Der findes europæiske grænseværdier for det maksimalt tilladte restindhold (MRL værdier) af pesticider i konventionel frugt og grønt. Grænseværdierne kan man finde i EU forordning 396/2005. Som avler, distributør eller forhandler af frugt og grøntsager er det derfor vigtigt, at man rutinemæssigt kontrollerer, at restindholdet af pesticider i produkterne ikke overskrider de tilladte grænseværdier.

Dette gælder også for økologiske produkter, hvor kun meget få pesticider er tilladte at anvende ifølge EU forordning 889/2008.

Eurofins kan tilbyde multiscreeninger for pesticider på prøver af frugt og grønt, og på de fleste prøvetyper med en analysetid på ned til 72 timer.

Vi kan desuden tilbyde analyser for en række forskellige enkeltmolekyler som for eksempel stråforkortere (chlormequat og mepiquat) og glyphosat.

Få mere at vide om analyserne eller få sammensat et analyseprogram til rutinemæssig screening af jeres produkter. Kontakt laboratoriet på telefon 70 22 42 86 eller send en mail til food-kemi@eurofins.dk.

Eurofins Steins Laboratorium A/S
Ladelundvej 85
6600 Vejen
Vejen Kommune
Danmark
CVR nummer: DK87373010
P nummer: 1008700229

Send til en kollega

0.047