23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nicomacs perforerede supercoater PSC

Den perforerede supercoater (PSC) fra Nicomac kombinerer et unikt design med uforlignelig præstation. PSC’en baserer på yderst innovativ teknologi med et nyt designkoncept, som løfter coatingprocessen med perforerede tromler over i en ny æra.

Perforerede, sideventilerede dragékedler blev udviklet da lægemiddelfabrikanterne gik fra sukker- og organisk baserede coatingopløsninger til vandholdig coating. Den første sideventilerede dragékedel, som blev introduceret på markedet i 1970’erne, baserede på et design patenteret af Eli Lilly i USA. Siden da er denne type teknologi blevet meget populær over hele verden, hvor successen for en stor del skyldes den højeffektive tørring, skabt ved at øge vekselvirkningen mellem det produkt, der coates og den tørreluft, der sørger for at fjerne den vandholdige opløsning.

For at opnå sådan højeffektiv tørring må der indgåes kompromiser. Konventionelt udstyr for tabletcoating med perforeret tromle er desiget til anvendelse af store mængder luft for at opnå effektiv tørring og repeterbarhed. Den største bekymring ved anvendelse af denne teknologi er det store tab af indsugningsluft, som passerer gennem perforeringerne i stedet for gennem kernelejet, idet luftstrømmen følger den vej, hvor der er mindst modstand. For at mindske dette tab anvender nogen et højt negativt tryk inden i tromlen for at forsøge at omdirigere luftstrømmen gennem tabletterne så meget som muligt. Resultatet heraf er større produktspild i processen og mere besværligt rengøringsarbejde. Et andet aspekt, som man må tage i betragtning, er kernelejets skiftende position gennem de forskellige procestrin. Som regel vil tabletterne befinde sig i en øvre position i starten af coatingforløbet og efterhånden som de coates, vil de langsomt bevæge sig ned i en nedre position – graden afhængig af tabletstørrelse- og ruhed. Som et direkte resultat af dette, vil der i et fast system være et stort tab af indsugningsluft, som vil være langt væk fra kernelejet gennem en stor del af processen. Desuden kan den turbulente luftstrøm, som skabes, påvirke spraymønsteret således, at tabletterne coates ujævnt samt igen gøre rengøringen mere vanskelig. Dette er årsagen til at det er svært at arbejde med små batch-kapaciteter i konventionelle perforerede coatingtromler. I et forsøg på at kompensere for dette vil mange leverandører tilbyde at ændre tromlen, selv om dette gør driften meget dyr, besværlig og kompliceret for farmaceutiske operatører.

Et andet aspekt man må se på, er at pellets kan passere igennem perforeringerne. Dette resulterede i anvendelse af Fluid Bed Dryers, som det udstyr, man kunne anvende i stedet.

For at få en alternativ løsning til disse to problemer designede og udviklede Nicomac deres coater med fast væg med BlowMaster luftsystem, som et meget godt teknisk alternativ til den perforerede tromle. Med dette system elimineres mange af de ulemper beskrevet i det foregående, og gør det muligt for en producent at nøjes med ét udstyr til såvel pellets som større tabletter.

I 2000, da Nicomac udviklede coateren med fast væg med pulverdoseringssystemet og BlowMaster – begge patentanmeldt – blev det en vigtig reference på markedet at kunne sikre den højeste præstationsteknologi for såvel små som store coatingemner. Dog må vi tage i betragtning, at flertallet af leverandører af dragémaskiner producerer perforerede coatingtromler, hvorfor denne teknologi på verdensplan er dominerende indenfor tabletcoating. Som et resultat heraf har mange farmaceutiske virksomheder allerede valideret deres produktfabrikation med perforeret coatingtromle, og vil udelukkende bruge denne teknologi.
Gennem de sidste fire årtier, har mange designere af perforerede coatingtromler i hele verden introduceret maskiner med tekniske forbedringer, men grundlæggende er teknologien med luftgennemstrømning forblevet den samme.

Trods successen med fast-væg-coateren, går Nicomac, som en af de ældste virksomheder på området, ind i kampen for at modsvare markedskravene. I 2009 har Nicomac designet en helt ny perforeret coatingtromle. De har trukket på deres mangeårige erfaring på dette område og har forceret de problemer denne teknologi præsenterer. Resultaterne er imponerende og der er sandsynligvis skrevet et nyt kapitel indenfor design af coatingsystemer.

Den vigtigste innovation er TØRRESYSTEMET. Nicomac har modificeret og optimeret BlowMaster-systemet, så det kan anvendes i den perforerede tromle. Denne nye anordning NºMI2009A001281 (patentanmeldt), er i stand til fuldstændig at ændre det konventionelle koncept for gennemstrømning af indsugningsluft i en perforeret tromle. BlowMaster er et cylindrisk rør placeret midt i coatingtromlen. Røret er åben i bunden, og herfra blæses indsugningsluften direkte mod tabletterne og suges ned fra bunden af den perforerede tromle. Med denne konstruktion kan luftstrømmen dirigeres så den kommer så tæt på tabletterne som muligt og ikke blot forsvinder gennem perforeringerne.
I en konventionel tromle kommer luften ovenfra og suges ned fra bunden af den perforerede tromle. Ved denne metode er indsugningsluften langt fra tabletterne og meget af den forsvinder gennem perforeringerne i tromlen uden at komme i nærheden af tabletterne, hvorfor det er nødvendigt med dobbelt luftgennemstrømning. Luftspredning gennem perforeringer der ikke er dækket af tabletter, som er typisk for konventionelle perforerede tromler, er fuldstændig elimineret. Vinklen på BlowMaster kan programmeres og justeres gennem hele processen, hvilket gør det muligt at dirigerer luftstrømmen til den optimale position på kernelejet, som en aktiv reaktion i forhold til position, batchstørrelse og produktets fase i processen.

Anvendelse af BlowMaster giver også mange andre fordele, herunder: en kortere procestid, en reduktion af driftsmidler på mindst 50%, muligheden for at anvende maskinen med 20% af batchkapaciteten, reduktion af produktspild og en mere rengøringsvenlig proces.

Allerede fra første test forstod Nicomac at PSC’ens (Perforated Super Coater) præstation var ekstrem god i forhold til den traditionelle, perforedrede, sideventilerede tromle. I artiklen vedhæftet som pdf. ses en tabel over procesparametrene for en standardproces med anvendelse af Opadry II fra Colorcon. Nicomac opretholdt de mest stabile parametre for at opnå et pålideligt resultat, som kan forbedres ved blot at øge koncentrationen af coating-opløsning eller øge luftmængden.
Test med samme tromle viser, at det er muligt at arbejde med 15-20% af batchkapaciteten med samme høje præstation.

PSC’ens primære processtyring baserede på et lukket sløjfesystem, hvor både luftstrømmens temperatur og relative fugtighed forsvinder gennem tabletlejet. Afhængig af procesapplikationen valgte Nicomac den mest passende proceskontrolmetode, der var til rådighed. Ved temperaturfølsomme produkter overvåges og kontrolleres lejet nøje.
Hajfinnebaflerne (Shark Fin™) designet af Nicomac i 2000 kombinerer øget mixereffektivitet med skånsom produkthåndtering, som resulterer i perfekt og ensartet coating. Disse reducerer også den samlede procestid og gør det muligt at arbejde med meget små batchkapaciteter.
Spraysystemet er designet med let aftagelig glidearm, som kan køres/styres automatisk og foldes for at reducere pladsbehovet i renrummet. Sprayvinklen kan via kontrolsystemet også justeres automatisk for tilpasning til procesapplikationen. Der kan overalt placeres mellem 4 til 8 lukke-spraydyser i overensstemmelse med batchstørrelse. Ved hjælp af EASYMOVE-anordningen kan dyserne på sekunder afmonteres for rengøring uden brug af yderligere værktøj.

Efter endt produktion sørger en hurtig og effektiv WIP-CIP cyklus for komplet rengøring.
Der er anbragt adskillige sprayhoveder inden i coatingtromlen til sikring af maksimalt flow over hele tromlens overflade og udenpå tromlen er anbragt tre forskellige rengøringsenheder til sikring af den bedste og mest effektive rengøringsproces. Alle dele kan om nødvendigt let rengøres og inspiceres, og alle enkelte komponenter kan problemfrit afmonteres.
Nicomecs nye PSC er designet til at ændre og nuancere den konventionelle måde at opfatte markedet for sideventilerede tromler på. Denne næste generation af udstyr er mere effektiv og alsidig, og vil komme til at præge hele området for coating processer.

Kai Erichsen A/S
Gersonsvej 13
2900 Hellerup
Gentofte Kommune
Danmark
CVR nummer: DK58189316
P nummer: 1002075887

Kontaktperson

PJA
Peer Juul Andersen
Direktør
+45 40561247 info@kai-erichsen.dk

Send til en kollega

0.047