23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kurser for El på maskiner

Maskinsikkerhed ApS kører flere kurser i foråret om El på maskiner.

Standarden DS/EN 60204-1 er den vigtigste at følge når man taler elektrisk udstyr på maskiner. Den er dog langt fra den eneste standard der skal bruges, når det gælder sikre løsninger til maskiner. Kravene i DS/EN 60204-1 skal suppleres med krav fra andre standarder, for at det elektriske system overholder maskindirektivets krav.

Mange maskiner bygges med specielle funktioner som auto-start, fjernstyring, trådløs styring, start/stop og nødstop. Derudover skal maskiner og maskinanlæg kunne afspærres, så der kan arbejdes sikkert under vedligehold og reparation.

Når beskyttelsesforanstaltninger vælges ved konstruktion af maskiner og procesanlæg, involverer det ofte maskinens styresystem, som derved kommer til at varetage én eller flere sikkerhedsfunktioner. Det stiller ekstra krav til sikkerheden.

Det kan sagtens lade sig gøre at opnå et acceptabelt sikkerhedsniveau, men der er både krav og forudsætninger der skal opfyldes og dem finder man bl.a. i standarder som DS/EN 13849-1. Maskinsikkerhed ApS har flere kurser der gennemgår hvordan man opnår sikkerhed på maskiner efter gældende standarder.

Kurset ”Sikkerhedsfunktioner på maskiner og procesanlæg” henvender sig til dem der designer løsningerne som maskinmestre, maskin- og produktionsingeniører eller dem der konstruerer og specificerer eller indkøber maskiner.

Kurset ”Sikker el på maskiner” er for de personer der udfører opgaven med at bygge maskiners elektriske system i praksis og som ud fra løsningerne på maskinens risikovurdering, skal kunne stå for det samlede design og dokumentation af det elektriske system og sikkerhedsstyringen.

De første kurser for el på maskiner er den 27. februar og den 21. marts. Se mere på maskinsikkerheds hjemmeside www.masinsikkerhed.dk

Maskinsikkerhed ApS
Lejrvej 17
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30553675
P nummer: 1013407483

Kontaktperson

Pernille Brøndum
pbr@maskinsikkerhed.dk

Send til en kollega

0.078