23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Slidbelægning i rørkobling

Det er en udgift at få lagt slidbelægninger på plader og komponenter i produktionsapparatet. Men hvad betyder denne udgift, hvis driftstop minimeres, og intervallerne mellem vedligeholdelse forlænges.

Hos Saint-Gobain Weber A/S i Karlslunde, som udvikler og producere puds og mørtel til byggebranchen, har man øget fokus på holdbare løsninger i produktionen, da vedligeholdelsespersonalet over de seneste år, er skåret kraftigt ned.

På fabrikken blæses noget af materialet rundt, bl.a. ind i råvaresiloerne. Dette foregår gennem stålrør med diverse bøjninger, koblinger m.v. I dette tilfælde er materialet tørbeton kornstr. 0-8 mm, og det har sine udfordringer i forhold til, at især rørkoblingerne bliver hurtig slidt.
Saint-Gobain Weber har derfor været storforbruger af rørkoblinger, og har tidligere udskiftet en rørkobling efter 40 tons indblæst materiale, hvilket typisk svarede til en holdbarhed på 1-2 dage.

Som forsøg indstøbtes en PUR-belægning i den nye rørkobling, og først efter 405 tons indblæst materiale skulle rørkoblingen udskiftes.
Vi har siden i samarbejde med vedligeholdelsespersonalet udviklet mere på idéen.

”Der er ændret lidt på støbeformen på den næste enhed, så min forventning er, at vi runder 600 tons før udskiftning fremover”, siger Claus Bech Jensen, Service Engineer, Saint-Gobain Weber.

Efter ændring i støbeformen har vi pt rundet 1000 tons!

Bøgeris Transportbånd A/S
Kragelundsvej 8
4180 Sorø
Sorø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK29933081
P nummer: 1012657001

Send til en kollega

0.047