23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Markedslederen inden for gasfjedre STABILUS fejrer sit 75-års jubilæum

Gasfjedre fra tyske STABILUS – som i Danmark repræsenteres af Brd. Klee - findes i alle sektorer. Maskinindustrien og bilindustrien bruger dem, internationale møbelproducenter, lufttransport, selv i medicinalindustrien anvendes Stabilus’ teknologi.

I 2009 fejrer Stabilus 75 års jubilæum.
Stabilus: Verdensleder inden for hydro-pneumatiske gasfjedre, frontløber på området for automatiske dørdrev til bilindustrien, top leverandør af innovative gasfjedersystemer til kontormøbler og køkkeninventar – det og meget mere er Stabilus i dag. I begyndelsen af 1930erne så forretningsmand Rudolf Spaeter i markedet muligheder for nye krængningsstabilisatorer, udløst af den dengang nye automobilsektors boom. I 1934 grundlagde Spaeter Stabilus industri-og handelsselskab, hvis første område var salg af hydrauliske støddæmpere og stabilisatorer fra USA. På grund af den miserable kvalitet af veje og stræder var højkvalitets-komponenter til bilchassiser vigtige, hvis man ville have en bil, som holdt længere.



Fra handel til produktion af gasfjedre og –dæmpere.

Snart derefter begyndte selskabet med teknisk optimering af handelsvarerne, og allerede i stiftelsesåret kunne man i fagpressen præsentere den nye Stabilisator Stabilus. Den nye Stabilus stabilisator vandt hurtigt indpas i datidens bil-manualer, men også i køretøjer fra Daimler-Benz, Auto Union, Opel og Ford. Grundlaget for virksomhedens succes var hermed lagt. Den stigende efterspørgsel efter støddæmpere fra Koblenz fik antallet af medarbejdere på fabrikken til at vokse til 250 i 1942. Væksten blev bremset af omstilling til krigsproduktion samt bombning i 1944.

Stabilus GmbH holdt som firma stand og i 1946 genoptoges produktionen af støddæmpere. Siden da voksede virksomheden takket være banebrydende produktinnovationer. I 1962 førte udviklingen af hydropneumatisk tilpassede fjedre til LIFT-O-MAT gasfjedrene, som siden da har været i serieproduktion.

Den endeløse strøm af innovationer er en succeshistorie for STABILUS. Stadige forbedringer i produktiviteten gennem nye fremstillingsprocesser, overholdelse af høj kvalitet samt den tidlige internationale orientering af virksomheden har medvirket til succesen. I 1972 startede Stabilus produktion i USA.

I dag beskæftiger selskabet 3.300 medarbejdere på verdensplan, er til stede på fem kontinenter og har en omsætning på 385 millioner euro (2008).

Inden for gasfjedre er Stabilus den ubestridt førende på markedet, også med hensyn til teknologi. Produktfamilien indeholder LIFT-O-MAT, Bloc-O-LIFT og STAB-O-BLOC som er et begreb inden for konstruktion ligesom som den hydrauliske støddæmper STAB-O-SHOC, den elektromekaniske aktuator Powerise til bagagerumsklapper og senge, eller den hydrauliske DORSTOP til bildøre.



På vej ind på nye markeder

Siden 2008 er Stabilus ejer af det amerikanske selskab Paine & Partners. Samme år overtog Stabilus fra konkurrenter SUSPA forretningsområdet gasfjedre til drejestole. Desuden har man erhvervet aktier i det schweiziske Linrot Holding, en producent af lineære og roterende aktuatorer med operationelle aktiviteter i Melle, Niedersachsen. Gennem disse erhvervelser har Stabilus ikke blot styrket sin position i verden, men også erhvervet yderligere teknologiske færdigheder.

I Danmark har Brd. Klee de sidste 30 år repræsenteret Stabilus og man er lagerførende i hovedparten af de mange varianter inden for dæmpere og gasfjedre.

Udover at være lagerførende af de mest gængse varianter, tilbyder Brd. Klee A/S sin assistance i designfasen, da man via et avanceret beregningsprogram kan foretage beregninger af den optimale løsning for kunden og dennes applikation.

På Brd. Klee’s hjemmeside www.klee.dk kan man uden brug af password se beholdninger, lagertal, priser, 2D/3D tegninger mv.

Se mere på www.klee.dk

Brd. Klee A/S
Gadagervej 11
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK46874412
P nummer: 1001888241

Send til en kollega

0.093