23948sdkhjf

Studerendes affaldsopfindelse er den bedste i Skandinavien

| Medlemsnyhed | Indrykket af DS Smith Packaging A/S

Et par kvikke DTU-studerende står bag den succesfulde engangskraldespand DropBucket, der netop har modtaget prestigefyldt pris.

Hvorfor tømme skraldespanden, hvis man bare kan smide den helt væk? Det spørgsmål endte for nogle kvikke DTU-studerende med, at de opfandt en helt ny affaldsløsning, som de nu har stor succes med. Faktisk er løsningen så god, at den vinder branchepriser – senest har den resulteret i, at den prestigefyldte Scanstar-pris gik til DS Smith, som er emballagevirksomheden, der har videreudviklet og produceret løsningen sammen med DropBucket-iværksætterne.

Sparer penge og skåner miljøet
Bachelorer i Design og Innovation fra DTU, Marie Berggreen (billede længst til højre) og Heida Nolsøe, står bag DropBucket, som i al sin enkelhed er en skraldespand i bølgepap, der ikke tømmes, men i stedet smides ud sammen med resten af affaldet. Spanden er designet til brug på events som f.eks. musikfestivaler, hvor den smarte ”smid-ud-løsning” kan spare ressourcer og skåne miljøet ved, at man ikke skal indsamle, tømme, rengøre og redistribuere tunge plasticspande. I stedet opstiller man blot en ny skraldespand af genbrugsbølgepap – som i øvrigt er modstandsdygtig over for vand, vind og vejr takket være et godt design og en smart overfladebehandling.

Ud over at have været en stor succes på diverse festivaler sommeren over, har DropBucket således atter trukket positiv opmærksomhed ved overrækkelsen af årets Scanstar, som er en branchepris i emballageindustrien, der udmærker de emballageløsninger i hele Skandinavien, der er allerbedst designet, og som har størst funktionalitet.

DropBucket repræsenterer en lys fremtid
Udviklingschef fra DS Smith, Flemming Larsen, fortæller;

”DropBucket er en allround fantastisk case – intet mindre. Først og fremmest er det jo et virkeligt godt produkt, der både imødekommer omkostningsmæssige problemstillinger hos slutbrugeren, og som samtidig skåner miljøet til gavn for os alle. Men derudover repræsenterer DropBucket også en lys fremtid for dansk erhverv, idet det jo er nogle virkeligt kvikke studerende fra DTU, der er arkitekterne bag hele konceptet. I DS Smith er vi meget stolte af at samarbejde med DropBucket og af at have været med til at innovere på den gode idé, færdigudvikle produktet og producere så frisk og gennemarbejdet en løsning. Det rammer lige ind i vores egen innovationsånd.”

DS Smith har en lang historie med Scanstar-priser for deres innovative og funktionelle emballageløsninger, bl.a. i 2013, hvor virksomheden modtog prisen for en vinemballage i bølgepap, der beskytter flaskerne så godt, at den kan sendes rundt i landet med almindelig pakkepost. DropBucket er med modtagelsen af Scanstar-prisen nu med i opløbet om en Worldstar-pris, der kun uddeles til de allerbedste emballageløsninger i verden.

Om DropBucket
Bag det innovative affaldskoncept står bachelorer i Design og Innovation fra DTU, Marie Berggreen og Heida Nolsøe. Bare i 2014 har DropBucket haft mere end 5000 spande opstillet på diverse festivaler i Danmark, og en millioninvestering i starten af året fra det færøske investeringsselskab Royndin har betydet, at Marie og Heida nu kan drive DropBucket på fuld tid fra deres kontor i Porcelænshaven på Frederiksberg. Planen er nu at bringe konceptet videre ud i Europa. Læs mere på www.dropbucket.dk

Om DS Smith
DS Smith er en af Europas førende leverandører af genanvendelige emballageløsninger. Den engelskejede koncern har mere end 20.000 medarbejdere i 25 lande. I Danmark har DS Smith ca. 600 medarbejdere fordelt på 5 lokationer. Læs mere på www.dssmithpackaging.dk

DS Smith har for nylig offentliggjort deres samarbejde med verdens største mad- og drikkevareproducent, Nestlé, om at nedbringe ungdomsarbejdsløsheden i Europa i forbindelse med Nestlés store Alliance for Youth-initiativ. Læs mere på www.nestle.com


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
DS Smith Packaging A/S

Åstrupvej 30
8500 Grenaa
Danmark
DS Smith Packaging A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.093