23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Korrugerede rør kræver kontrol

FORCE Technology har gennem de seneste år set en stigning i sager med manglende eller dårlig udstøbning af korrugerede rør i nybyggeri, hvorved byggeriet ikke opnår den tilsigtede stabilitet. Der er set fejlprocenter på op mod 20 %.

I mange af de væg- og søjleelementer der i dag monteres på byggepladsen, findes indstøbte korrugerede rør til indsætning af trækarmering (også kaldet kontinuitetsarmering eller robusthedsarmering). De korrugerede rør udstøbes direkte på byggepladsen med flydemørtel, efter at elementerne og trækarmeringen er monteret.

I alle de opgaver som FORCE Technology har været involveret i, er fejlene i første omgang kun blevet opdaget, fordi de pågældende betonelementer er frostsprængte, som følge af vand i rørene eller som følge af våd mørtel, som ikke kan hærde af.

Kun toppen af isbjerget.
Efter konstatering af skader på elementer som følge af dårlig udstøbning, er der opstået tvivl om, hvorvidt de øvrige udstøbninger af korrugerede rør i byggerierne er fejlbehæftede. Det er måske ikke alle elementer, som har været frostpåvirkede og dermed ”testede”. Efterfølgende NDT-undersøgelser har flere gange vist, at de revnede elementer kun har været toppen af isbjerget.

Læs hele artiklen her.

Yderligere information:
Kontakt Birgitte Leth på telefon 43 26 75 54

FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Send til en kollega

0.031