Nye sødemidler i danske fødevarer
Teknologisk Institut har taget initiativ til dannelse af et nyt netværk: Nye Sødemidler i danske produkter – et produktudviklingsnetværk med markedsfokus. Det første netværksmøde afholdes mandag d. 16. maj.
Program: Status på godkendelsesprocessen
13.00 – 13.45 Nye sødemidler på vej. Stevia – hvad er det?
v/ Per Bendix Jeppesen, Aarhus Universitetshospital
Der har gennem en årrække været arbejdet med anvendelse af stevia og produkter heraf som sødemiddel. Ikke mindst i forhold til diabetespatienter er dette særligt interessant. Per Bendix Jeppesen giver en introduktion til planten og de sødende effekter, som kan opnås ved brugen af særlige fraktioner.
13.45 – 14.30 Regler for godkendelse og anvendelse af tilsætningsstoffer
v/ Birgit Bønsager, Fødevarestyrelsen
Indlægget vil omhandle tilsætningsstofforordningen, den danske positivliste, den kommende EU-liste for tilsætningsstoffer, mærkning af tilsætningsstoffer, den fælles godkendelsesprocedure i EU for tilsætningsstoffer, risikovurdering og risikohåndtering. Under godkendelsesprocedure vil jeg naturligvis tage udgangspunkt i steviol glycosider.
14.30 – 15.00 Pause - forfriskning og diskussion
15.00 – 15.45 Sundhedsanprisninger - hvordan vurderes de, og hvilke muligheder er der for anprisninger?
v/ Inge Tetens, DTU Fødevareinstituttet, Ernæring, Medlem af EFSA
Indlægget vil blive koncentreret omkring vurderinger af sundhedsanprisninger på ingredienser og med udgangspunkt i arbejdet i Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies, EFSA (European Food Safety Authority) samt to ekspertgrupper “Claims” og “Population Reference Intakes”.
16.00 Afslutning
Yderligere information og tilmelding: http://www.teknologisk.dk/uddannelser/30087