23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nye sikkerhedskrav til robot-celler

Med godkendelse af standaren for rorbotceller er der kommet en ny arbejdsfunktion "Integratoren", der skal stå for sikkerhed i udvikling og udformning af robotcellen og i alle driftssituationer.

Standarden DS/EN ISO 10218-2 blev godkendt i November 2011. Alle robotceller der tages i brug som nye efter november 2011 skal overholde standardens krav for at kunne opfylde maskindirektivet, og dermed kunne CE-mærkes.

Standarden giver både stramninger og lettelser i forhold til tidligere praksis i branchen, ligesom der er nye formelle krav der skal overholdes. Så det er bydende nødvendigt at kende standarden, for at man som leverandør af robotceller kan opfylde kravene til sikkerhed.

Som noget helt nyt indfører standarden funktionen integrator. Integratoren skal sikre at robotcellen udformes og sikres så den er sikker under alle driftssituationer, dvs. både almindelig drift men også service, vedligehold, fejlfinding, indkøring osv. Det betyder at der fremadrettet vil blive øget fokus på disse områder som i dag ofte desværre ikke har den store bevågenhed.

Hvis du vil vide mere om både integratorens rolle og robotcellestandardens sikkerhedskrav afholder Maskinsikkerhed Aps og Dansk Standard d. 7 – 8 marts 2012 kurset ”Bliv DS-certificeret Robotintegrator”. Yderligere oplysninger hos Maskinsikkerhed eller hos Flemming Madsen, tlf 2210 0673

Maskinsikkerhed ApS
Lejrvej 17
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30553675
P nummer: 1013407483

Send til en kollega

0.078