23948sdkhjf
Del siden
Annonce

VS AUTOMATIC Ekspert i solcelleanlæg

KSO-ordningen kvalitetssikrer Fejl undgår man ved at bruge installatører, der ved, hvad de har med at gøre. Derfor er TS-gruppen glade for, at gruppens installatørers kundskaber nu er certificerede.

Ekspert i solcelle-anlæg
Solcelle-anlæg er blevet populære, og det mærkes hos VS Automatic i Horsens.

Torben Steffensen, elinstallatør og indehaver af VS Automatic på Ormhøjgårdvej i Horsens og overmontør og afdelingsleder Morten Falck er sammen med kolleger fra Danmarks største landsdækkende, frivillige kæde af elinstallatører, TS-gruppen, blevet solcelle-certificeret.
Markedet for solceller er i kraftig vækst, og det betyder, at det ind i mellem er noget broget. Det skal nemlig ikke opfyldes nogen lovgivningsmæssige krav for at montere selve anlæggene.
Der er kun krav om, at en autoriseret elinstallatør tilslutter net-inverteren, som skal kobles til elnettet.
Det betyder imidlertid ikke, at der ikke kan opstå alvorlige fejl i selve solcelle-anlægget.
Spændingsværdierne i solcelleanlæg er nemlig meget høje – helt op til 1000 volt – og det kan give kraftige kortslutninger og i værste tilfælde brand.
Det samme kan ske, hvis montøren bruger for små kabler fra solcelleanlægget til inverteren.
Det er for eksempel også vigtigt, at solcelleanlægget monteres korrekt på taget, så det sidder fast i en frisk efterårsstorm.
Med solcelle-certificeringen har installatørerne lært at beregne og dimensionere hvert enkelt anlæg, så det passer perfekt til det sted, det skal bruges, ligesom de ved, hvilken teknologi, der skal til for at få den allerbedste løsning.

KSO-ordningen kvalitetssikrer

Fejl undgår man ved at bruge installatører, der ved, hvad de har med at gøre. Derfor er TS-gruppen glade for, at gruppens installatørers kundskaber nu er certificerede.
El-installatørerne fra TS-gruppen er selvfølgelig med i KSO-ordningen for solcelleanlæg.
Bag ordningen står blandt andre solcelle- og biobrændselsfabrikanterne samt Teknologisk Institut.
KSO-ordningen er et omfattende system til kvalitetssikring og betyder, at ca. 15-20 pct. af alle solcelle-anlæg kontrolleres efter et bestemt system, hvor en KSO-kontrollant kommer og gennemgår anlægget sammen med installatøren.

Marked for solcelle-anlæg vokser
I Danmark har vi længe snakket om vindmøller, men globalt set er markedet for solceller faktisk større, og Dansk Solcelleforening har tidligere oplyst, at det danske solcellemarked først rigtigt kom i gang sidste år.
Solcellerne er nemlig faldet i pris og den danske nettomåler-ordning har også været med til at gøre solcellerne attraktive. Nettoordningen betyder, at man som forbruger kan sende den energi, man ikke selv bruger, tilbage i ledningsnettet – elmåleren kører populært sagt baglæns.
- Vi er en virksomhed, der har meget fokus på grøn energi. Hos private forbrugere monterer vi for eksempel solcelleanlæg og varmepumpe-anlæg. Vores industrikunder hjælper vi med at finde energibesparelser, forklarer Torben Steffensen og tilføjer, at VS Automatic også har en afdeling, der arbejder med automation og selvfølgelig derudover udfører almindeligt elinstallatør-arbejde.

Onsdag den 18 April holder VS Automatic igen en tema-aften om husstandsmøller, solceller og varmepumper. Det er fra kl. 19 til kl. 22, og der er gratis adgang.

Tilmelding nødvendig på info@vs-automatic.dk eller tlf. 75 64 18 99.

VS Automatic A/S
Ormhøjgårdvej 15
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21381802
P nummer: 1005011526

Kontaktperson

TS
Torben Steffensen
Direktør
+45 75641899 tds@vs-automatic.dk

Send til en kollega

0.047