Temadag om Foam in Food
Hvordan opnår man at fødevarer bliver luftige, cremede og eksploderer af smag ?
Den 19. april afholdes en temadag om, hvordan man kan opnå disse egenskaber ved at danne emulsioner og stabilisere dem. Emnet bliver bl.a. belyst praktisk fra gastronomien af en kok fra Nordic Academy of Culinary lecture, hvor skum og bobler i fødevarer demonstreres, og man kan få mulighed for at smage. Fra industrien vil der blive givet eksempler på hvordan cremethed i is og skum i øl opnås, og har afgørende betydning for smagsoplevelsen af disse to produkter.
De seneste forskningsresultater på området, vil blive præsenteret af tre internationale forskere, der bidrager med indlæg om videnskaben bag den gode smag - fra forbrugeroplevelsen og til at forstå hvordan protein, fedt og partikler interagerer. Der er bl.a. indlæg om, hvordan emulsioner (skum) kan påvirke fordøjelsen, mindske fedtoptaget og bidrage til nye fedtreduktionsstrategier.
En temadag der giver inspiration fra videnskaben og kokkenes verden til nye produkter i industrien!
Temadagen arrangeres af konsortiet bag inSPIRe (og Bag om Smagen) og afholdes på Teknologisk Institut i Taastrup.
Se program her:Foam in Food
Tilmeld dig her: Tilmelding