23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danske virksomheder går efter partnerskaber i Ghana

Med en vækst i industrisektoren på 36,2 procent sidste år er Ghana et oplagt afrikansk marked for danske virksomheder.

Ghanesiske virksomheder og myndigheder søger viden, som kan føre til endnu mere udvikling. Derfor fik danske virksomheder mange leads og kontakter på Danida Business Match Making Delegation, som fandt sted 6.-8. november i Accra.

Ghana oplever i disse år en kæmpevækst, som ikke mindst skyldes store oliefund. Det sætter gang i resten af samfundet. Middelklassen vokser, og regeringen har fået kræfter til at sætte fokus på en miljøvenlig og bæredygtig udvikling, som indebærer store investeringer,” forklarer Ilse Korsvang, der er Business Sector Manager i Eksportforeningen og tovholder på matchmaking-delegationen.

Stor BNP-vækst skaber marked
Ifølge African Economic Outlook, som samler økonomiske fakta fra blandt andet Den Afrikanske Udviklingsbank, OECD og FN’s udviklingsprogram, vil Ghana opleve en stigning i BNP på 8,3 procent i 2012 og 7,7 procent 2013.

Der er slet ikke nogen tvivl om potentialet i Ghana for danske virksomheder. Men det handler om at komme af sted og skabe de rette kontakter, som er alfa og omega for at starte projekter og gøre forretning i Ghana,” forklarer Ilse Korsvang.

Matchmaking med stor succes
Eksportforeningen stod for Danida Match Making Delegationen, hvor danske virksomheder kunne finde ghanesiske partenere med henblik på opstart af Danida-projekter. Arrangementet fandt sted i Accra og bestod af møder med potentielle partnere og offentlige myndigheder samt deltagelse i energi- og miljømessen Wacee’ 12.

Vi står årligt bag 30-40 kollektive eksportfremstød, og i år har vi haft 650 virksomheder med ud på en række internationale markeder. Det er dog første gang, vi tager virksomheder med til Ghana. Mange af de deltagende virksomheder er kommet hjem med gode kontakter, så vi går efter at gentage succesen i 2013,” siger Ilse Korsvang.

Danske boliger på vej til Ghana
Blandt de danske virksomheder i delegationen var Koldingvirksomheden Tegnestuen Mejeriet, som går efter at levere billige, præfabrikerede boliger til det ghanesiske marked. CEO Søren Nielsen har efter delegationen haft travlt med at omsætte sine mange nye kontakter til konkrete projekter.

Vi deltog på Wacee-messen og havde møder med private firmaer og med to ministerier. Vi fik en masse respons på vores projekt og kan nu optimere det til det ghanesiske marked. Vi nåede at mødes med de samme personer flere gange,” fortæller han og fortsætter:

Nu sidder vi med de tre mest seriøse kontakter. Målet er, at vi inden jul har afdækket, hvilke kontakter vi kan bygge videre på. Vi har i høj grad fået bekræftet, at vores ide om billige boliger til ghaneserne er rigtig, og at vi kommer med den på det rigtige tidspunkt.”


Fakta: Ghanas økonomiske udvikling
• African Economic Outlook venter BNP-vækst på 8,3 procent i 2012 og 7,7 procent i 2013
• Industrisektoren voksede i 2011 med 36,2 procent (Danidas årsberetning)
• Servicesektoren voksede i 2011 med 5,8 procent (Danidas årsberetning)
• Landbrugssektoren voksede i 2011 med 5,2 procent (Danidas årsberetning)
• Ghana er nu at regne som et mellemindkomstland, dog i den lave ende af gruppen (Danidas årsberetning).

Fakta: Danida Business Match Making Delegation
• Fandt sted den 6.-8. november 2012 i Accra, Ghana
• Rummede blandt andet:
- Møder med potentielle partnere
- Støtte til udvikling af projektidéer
- Deltagelse på messen WACEE’12 med dansk fællesstand for de danske virksomheder
- Møder med regerings- og offentlige myndigheder
- Reception for danske virksomheder og lokale virksomhedsrepræsentanter
• Havde deltagelse af følgende danske virksomheder: IT Energy, AVK Group, Nordhavn, BWSC, Force Technology og Tegnestuen Mejeriet.

Fakta: Eksportforeningen
• Gennem et stort kendskab til sine medlemmer og deres internationale kunder arbejder Eksportforeningen for at skabe relationer og derved at øge medlemmernes eksportsalg.
• Eksportforeningens kernekompetencer er netværk, fælles eksportfremstød, fællesstande på internationale udstillinger, matchmaking med udenlandske virksomheder og fælles eksportmarkedsføring.
• Eksportforeningens medlemmer er grupperet i 13 netværk efter branche- og kundeinteresser i udlandet.
• Eksportforeningens medlemmer står for cirka en tredjedel af al dansk industrieksport.
• Eksportforeningen er en privat, nonprofit forening med ca. 500 medlemmer blandt danske industrivirksomheder.
• En videnskabelig undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at medlemmer af Eksportforeningen i snit øger deres salg til udlandet med 48 procent efter tre års medlemskab af foreningen.

Danish Export Association (Eksportforeningen)
Eksportens Hus
Lysbrohøjen 24
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35310118
P nummer: 1001732097

Send til en kollega

0.047