23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ISHIDA løsning kombinerer præcision og end-of-line kontrol

En Ishida pakkeløsning hos en førende tjekkisk konfektureproducent, POEX, har gjort det muligt for virksomheden at øge pakkekapaciteten uden at gå på kompromis med præcision og effektiv end-of-line kontrol

POEX Velké Meziříčí a.s. ligger i nærheden af Brno. Virksomheden pakker frugt og nødder med eller uden overtræk, ekstruderede og co-ekstruderede morgenmadsprodukter, snacks og sprøde brødprodukter samt promotion-artikler under eget brand (EXCLUSIVE) og til mange førende, europæiske detailhandlere.

Virksomheden ønskede at øge kapaciteten på tørret frugt og forskellige nødder herunder chokoladeovertrukne med en komplet ny linje. De havde allerede erfaring med Ishida vægte, idet de vidste, at de med den seneste Ishida R-modelserie kunne opnå den højeste kapacitet og præcision. Integrationen af en Ishida X-ray scanner og checkvejer har imidlertid sikret højeste kvalitetsstandard uden at øge antallet af involverede maskinleverandører.

Tidligere havde POEX anvendt både lineære vægte og volumetriske fyldere og senest lokalt fremstillede multiheadvægte.

“Vi pakker med en målvægt på 30g til 500g, hvor gennemsnitsvægten er ca. 100g,” siger Jaroslav Caha, ansvarlig for Poex’s pakkeridivision. “Det er mest pillow bags, men også ståposer. På den gamle linje producerede vi 40 pakker/min. sammenlignet med de 75 pakker/min. vi nu pakker med den nye Ishida. Det er en forbedring på omtrent 90%.

“Tidligere var problemet, at jo hurtigere vi kørte, jo mindre præcist blev det. Det var desuden ret vanskeligt at få tilførselsvibrationerne indstillet korrekt for at holde produktionen flydende.

Med den nye Ishida multiheadvægt i R-modelserien er præcisionen, selv ved højere hastigheder, på et sådant niveau, at giveaways er tæt på nul. Ved en målvægt på 100 g er middelvægten ca. 100, g og standardafvigelsen kun ca. 0,2 g.

Ud over en forøgelse af produktionskapaciteten ønskede POEX også forbedret produktkvalitet og sikkerhed med den nye linje. Ishida IX-EA-2161 X-ray scannersystemet kan detektere selv meget små fremmedlegemer, som kunne tænkes at kontaminere konfekture, herunder metal, glas, sten, gummi og plastic. Lige så væsentligt er det, at høje båndhastigheder (op til 60 meter/min.) medvirker til opretholdelse af et meget stort gennemløb.

Umiddelbart efter X-ray scannersystemet er der placeret en Ishida DACS-W checkvejer, den hurtigste og mest præcise i sin klasse. Den sikrer, at vægtbestemmelserne overholdes, samtidig med at hastigheden følger med POEX’s øgede kapacitet.

POEX har nået målet om øget kapacitet med en typisk produktion på fem tons konfekture per skift. Men som Jaroslav Caha udtrykker det: “Det som har gavnet vores forretning mest, har været præcisionen på tværs af de forskellige produkter med praktisk talt ingen giveaway og den forbedrede slutkontrol.


For yderligere information kontakt MULTIVAC A/S, som sælger og servicerer ISHIDA traysealere, multiheadvægte, X-ray scannere, og andet kontroludstyr i Danmark.

Multivac A/S
Nørre Bygade 34, Grejs
7100 Vejle
Vejle Kommune
Danmark
CVR nummer: DK11560431
P nummer: 1000256364

Kontaktperson

MR
Margit Rosendal
Personal Assistant
+45 76907826 margit.rosendal@multivac.dk

Send til en kollega

0.031