23948sdkhjf
Del siden
Annonce

CE-mærkning af maskiner og anlæg

Hvornår skal en maskine være CE-mærket og hvad er regelgrundlaget?

Et spørgsmål der hurtigt dukker op sammen med spørgsmål og begreber som Maskindirektivet, risikovurdering, teknisk dossier og overensstemmelseserklæring. Det gælder hvad enten man står i en salgs-/købssituation eller når man skal vurdere om en maskine er sikker og beslutte praktiske sikringsløsninger.

Det er velkendt at en god risikovurdering lavet før beslutningerne tages, kan spare tid, bøvl og rigtigt mange penge, hvis man kender god praksis for sikre maskiner og gældende regler.

Det er ikke så svært som det lyder: De fleste kan lære håndværket, og langt de fleste opgaver kan løses på egen hånd. Det kræver selvfølgelig en indsats. Både med kurser, læsning og generelt at man ”følger med” i de nye standarder, fortolkninger osv. Man kan så søge rådgivning når det bliver svært, men jo mere man selv ved, jo mere præcis kan man være med sine spørgsmål til rådgiveren og jo mere værdifulde bliver de svar man får.

Kurser i CE-mærkning
Tvivl om gældende sikkerhedskrav og CE-mærkning af maskiner møder Maskinsikkerhed ApS hver dag i sin rådgivning. De mange erfaringer bliver givet videre på de kurser firmaet holder. Kurser som både giver en grundig gennemgang af regelgrundlaget og en praktisk tilgang på at løse opgaver der møder produktionens behov.

Det er ikke nødvendigvis et kursus, hvor man efterfølgende selv kan CE-mærke sine maskiner, man har behov for, men et godt overblik over hvad der skal til, hvilke spørgsmål der skal stilles, hvordan man analysere sig frem til de reelle problemer og mulige løsninger.

Maskinsikkerhed ApS holder kurser i CE-mærkning igen i foråret, både introduktionskurset ”Introduktion til Maskindirektivet CE-mærkning” og det mere uddybende kurser ”CE-mærkning af maskiner og anlæg”. Der er kurser både i Farum og i Trekantsområdet og det første starter d. 22. januar. Se mere på Maskinsikkerheds hjemmeside.Maskinsikkerhed.dk

Maskinsikkerhed ApS
Lejrvej 17
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30553675
P nummer: 1013407483

Kontaktperson

Pernille Brøndum
pbr@maskinsikkerhed.dk

Send til en kollega

0.047