23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Power-One – nu en del af ABB-koncernen

Den amerikanske virksomhed, Power-One, der fremstiller invertere til solcelleanlæg, er blevet opkøbt af ABB.

ABB, der er førende inden for kraft- og automationsteknologi, har overtaget virksomheden Power-One. Handlen gør ABB til én af verdens førende leverandører af invertere til solcelleanlæg, Power-One har et af markedets mest omfattende sortimenter af invertere til solcelleanlæg - lige fra installationer i privatboliger til applikationer for energiproduktion, hvortil kommer et globalt produktions¬apparat. Power-Ones udvalg af energiløsninger ligger i naturlig forlængelse af ABB's aktiviteter. Power-One har knap 3.500 medarbejdere, heraf de fleste i Kina, Italien, USA og Slovakiet.

"Overtagelsen af Power-One udvider vores aktiviteter inden for vedvarende energi og åbner store muligheder for at tilføre vores kunder, medarbejdere og aktionærer værdi," udtaler koncernchef for ABB Joe Hogan.
"Kombinationen af Power-One og ABB ligger i direkte forlængelse af vores 2015-strategi og gør os til en global aktør, der i kraft af størrelsen er godt klædt på til konkurrencen. Vi er glade for at byde medarbejderne i Power-One velkommen om bord."

"Vi ser frem til at blive medlem af ABB-familien og forudser en strålende fremtid sammen," udtaler Richard J. Thompson, CEO for Power-One.
"Ved at slå kræfterne sammen kan vi bedre tilfredsstille den voksende efterspørgsel efter bane-brydende bæredygtige energiløsninger på verdensplan og styrke vores globale førerposition. ABB er den helt rigtige partner, og tidspunktet for sammenlægningen er optimalt."

ABB's førende sortiment inden for energi og automatisering samt globale salgs- og service-organisation gør koncernen til en naturlig aktør inden for solenergi. ABB har leveret løsninger til solenergibranchen gennem en årrække. Invertere til solcelleanlæg er én af de hurtigst voksende teknologier inden for power electronics, men den stiller krav om massive ressourcer til forskning og udvikling. I 2012 udgjorde ABB's samlede investering i forskning og udvikling cirka 1,5 mia. USD.

"Kombinationen af disse to succesfulde virksomheder kommer til at generere en solid vækst baseret på global tilstedeværelse, topkvalitet og teknologisk fører¬skab," udtaler Ulrich Spiesshofer, chef for ABB's forretningsenhed Discrete Automation & Motion.
"Vi ser frem til et succesfuldt samarbejde."


ABB (www.abb.com) er førende inden for kraft- og automationsteknologier, der forbedrer forsynings- og industrivirksomheders ydeevne med mindst mulig påvirkning af miljøet. ABB-koncernen opererer i omkring 100 lande og beskæftiger ca. 145.000 medarbejdere. I ABB i Danmark er vi ca. 600 medarbejdere.

Du kan læse mere om Power-One her
Du kan komme ind på ABB's solportal her

Vigtigt forbehold vedrørende oplysninger om fremtidig udvikling
Denne pressemeddelelse rummer udsagn om fremtidig udvikling, herunder ABB's forvent¬ninger til fremtiden. Den slags udtalelser om fremtiden afspejler aktuelle forventninger og er behæftede med risici og usikkerheder, hvoraf mange er svære at forudsige og ligger uden for ABB's indflydelse. Det kan medføre realiserede resultater, der afviger mærkbart fra de aktuelle forventninger. Der kan i sagens natur ikke ydes garanti for udsagn om fremtidig udvikling
Udsagn i pressemeddelelsen om fremtidig udvikling skal anskues i sammenhæng med en række usikkerheder af betydning for ABB's aktiviteter, herunder især dem, der fremgår af faktorgennemgangen i ABB's årsrapport for regnskabsåret 2012 på Form 20-F til United States Securities and Exchange Commission (SEC). ABB er ikke pligtig til at offentlig¬gøre udsagn om den fremtidige udvikling som følge af fx nye oplysninger eller senere begivenheder.

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.079