23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny teknologi til faldstammer sparer boligforeninger for millioner

Synlige rusttæringer med løbende vand ned af faldstammer – Boligforeninger over hele landet får i disse år renoveret deres faldstammer med ny teknologi.

I stedet for at udskifte samtlige faldstammer med store følgeomkostninger og gener for beboerne til følge, så er det i dag muligt at forny de eksisterende, nedslidte WC, -regnvands og køkkenfaldstammer med en indvendig polyesterforing, også kaldet Aarsleff Strømpeforing. En metode, der kan spare boligforeninger for millioner, viser beregninger fra Aarsleff Rørteknik.

I mange beboelsesejendomme fra tresserne og ældre er både kloakledninger og faldstammesystemer ofte i dårlig stand. For få år siden ville fornyelse af en ejendoms faldstammer næsten automatisk betyde en dyr og omfattende nedbrydning af vægge, installationer, gulve mm. Beregninger viser, at renoverer man inden faldstammerne falder helt fra hinanden, så kan der spares 30-35 procent på det samlede budget.

- Vi har sammenholdt de samlede udgifter ved traditionel udskiftning af faldstammer i 50 lejligheder med Aarsleff Strømpeforing af 50 lejligheder. Her viser det sig, at det først og fremmest er følgeomkostningerne, der gør traditionel udskiftning 30-35 procent dyrere sammenlignet med en Aarsleff Strømpeforing, forklarer ingeniør og salgsleder hos Aarsleff Rørteknik, Morten Andersen.

Hurtigere og økonomisk fordelagtig løsning
Strømpeforing af faldstammer i forhold til den traditionelle udskiftning er en hurtigere og økonomisk fordelagtig helhedsløsning. Med i den samlede økonomiske vurdering ved udskiftning fylder de såkaldte følgeomkostninger nemlig rigtig meget - altså omkostninger som ved den traditionelle udskiftning skal tillægges et projekt i form af reetableringsudgifter til murer, tømrer, maler og i visse tilfælde genhusning.

- Hvis man opdager problemer i tide og undgår faldstammerne falder helt fra hinanden, så er det muligt at renovere for 30 procent mindre til en løsning, der i princippet er lige så god som at skifte til nyt, siger Morten Andersen.

Morten Andersen understreger, at hvis man skal have fornyet de gamle faldstammer med strømpeforing, så er det ikke en almindelig kloakmester eller VVS-installatør man skal have til at udføre opgaven. Man skal sikre sig, at dem der udfører opgaven også er autoriserede og specialiserede i at udføre strømpeforinger. Det er også en god ide at sikre sig, at produktet er testet hos Teknologisk Institut.

Højteknologiske strømpeforinger
Aarsleff Rørteknik fremstiller selv alle strømper på egen højteknologisk fabrik i Hasselager ved Aarhus. Derudover bruger man ude på selve arbejdsstedet specialbyggede anlæg, som er små rullende fabrikker. Det er med til at gøre arbejdet mere smidigt og med så få gener for beboerne som muligt.

- Vores biler er udstyret med sidste nye teknologi, hvor vi kan udføre meget af arbejdet, og det er også med til at samarbejdet med virksomheder, boligselskaber og andre entreprenører bliver mere smidigt og fleksibelt, forklarer Morten Andersen.

En Aarsleff Strømpeforing er testet hos Teknologisk Institut og har en forventet levetid på op til 100 år.

Per Aarsleff A/S
Hovedkontor
Hasselager Allé 5
8260 Viby J
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK37542784
P nummer: 1021258152

Send til en kollega

0.048